B Stories

Trendwatcher en kleurenexperte Hilde Francq introduceert trendmood Revive 2

08 maart 2021

 

Hilde Francq, trendwatcher en kleurenexpert, blikt in haar Color Trend Report 2021/2022 vooruit op de trends over kleur, materiaal en interieur. 'Revive 2' is het eerste kleurenpalet dat Beltrami graag vertaalt naar jouw interieur.

Design anno 2021 draait rond de thema's die ons op dit moment bezighouden. De coronacrisis versterkt de focus op wat er echt toe doet: gezondheid en welzijn. Geen wonder dat dit sleutelwoorden zijn in de architectuur en interieurarchitectuur van 2021.

Het kleurenpalet bij de trendmood 'Revive 2' is vrij gedempt. Vele kleuren hebben een grijzige ondertoon, wat ze vlot combineerbaar maakt. Natuurlijke groenen vormen een contrast met een nootbruin en een rozige cameltint. Daarbij komen subtiele blauwtinten die dit palet een ruimtelijk, fris gevoel geven.

Natuurlijke groenen en subtiele blauwtinten

Blauw is de trendkleur voor 2021. Niet verwonderlijk: blauw schept de illusie van meer ruimte en werkt ook rustgevend. Bovendien laat het natuurlijke tinten en materialen goed uitkomen. Die laatste twee eigenschappen heeft blauw alvast gemeenschappelijk met de andere trendkleur, groen. Niet de felle tinten, wel natuurlijk groen met een grijze of bruine ondertoon.

Uitgelichte materialen

Terrazzo Verdi Alpi  |  Verde Levanto  |  Muschelkalk Mooser  |  Travertino Titanium

De revival van de aardetint

De totale comeback van bruin, beige, nude en de neo-neutralen. Deze laatste zijn heel wat subtieler dan de standaard pastels, en kan je als stoffiger en grijzer omschrijven, vaak aangevuld met een warme ondertoon van oranje of geel. De heropleving van hout was reeds aan de gang, maar komt nu nog extra in de schijnwerpers te staan. Ook natuurlijke texturen zoals zand, organische vormen of gelijnde patronen sluiten hier helemaal bij aan.

Uitgelichte materialen

Muschelkalk Mooser Terrazzo Ceppo  |  Pietra Bicci  |  Tarn

Klaar om deze trendmaterialen te ontdekken? 

Reserveer hier uw bezoek aan onze showroom
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3