B Stories

De revival van de aardetint: van klassiek naar luxueus

15 februari 2021

De trend was in 2020 al ingezet, maar voor 2021 merkt innovator in tegels Beltrami een totale comeback op van bruin, beige, nude en de neo-neutralen. Deze laatste zijn heel wat subtieler dan de standaard pastels. Je kan ze als stoffiger en grijzer omschrijven, vaak aangevuld met een warme ondertoon van oranje of geel.

De heropleving van hout was reeds aan de gang, maar komt nu nog extra in de schijnwerpers te staan. Ook natuurlijke texturen zoals zand, organische vormen of gelijnde patronen sluiten hier helemaal bij aan. Benieuwd naar onze selectie bruine of beige tegels in natuursteen? We zetten enkele speciale materialen in de kijker.

Boisvillon

Deze beige kalksteen is terug van weggeweest, en past met zijn lichte houtstructuur perfect binnen dit plaatje. De Boisvillon vloertegels vinden hun oorsprong in de Franse regio Côte d'Or, wat hen een duurzaam en kwalitatief materiaal maakt met een lage footprint. Boisvillon tegels zijn zeer geschikt voor binnen, en zijn terug te vinden in het Bspecial gamma van Beltrami.

Foto travertins

Uitbreiding van het aanbod travertins

Travertin is de lieveling bij uitstek met haar eindeloze kleurenspel van bleke en donkere aardetinten, en golvende of gelijnde patronen. Deze schoonheid brengt rust en kalmte in je woonomgeving, net wat we nodig hebben. Daarom werd het aanbod van de Turkse kalkstenen Noce (beige-roze) en de beige-getinte Travertin Classic Beige (of Tuscany) uitgebreid met een afwerking in Arenado. Het oppervlak voelt hierdoor fijnkorrelig aan, alsof er een fijn laagje zand overheen is gewaaid.

De Travertin Classic Beige onderging bovendien nog een extra schoonheidsbehandeling, en wordt in tegenstelling tot de andere tegels in deze reeks vein cut gezaagd. Dit resulteert in een mooie gelijnde structuur die perfect past binnen de travertin-trend. Deze steen is dankzij z'n grote hardheid zeer geschikt voor toepassingen in vlek- en vochtgevoelige ruimtes zoals de keuken of de badkamer.

Kom je deze materialen graag in het echt bewonderen?

Dat kan! Onze toonzaaladviseur ontvangt jou graag op afspraak in onze binnen- en buiten showroom in Harelbeke.

Maak je afspraak
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3