B Stories

Je terras in natuursteen schoonmaken? Piece of cake dankzij deze onderhoudsproducten!

30 maart 2021

Je hebt ze ongetwijfeld al opgemerkt, de eerste lentezon. Met een nieuwe staycation in het voorzicht, is dit het ideale moment om je natuursteenterras helemaal lenteklaar te maken met een fikse poetsbeurt. Geen zorgen: een gevel, oprit of terras in natuursteen schoonmaken is heel eenvoudig. Een fikse regenbui doet al wonderen voor je natuursteentegels. Regenwater zorgt namelijk voor een natuurlijke reiniging. Verkies je toch om je terrastegels grondiger te reinigen? Klaar de klus dan met de juiste onderhoudsproducten voor natuursteen. Dankzij Lithofin ga je beslist een mooie zomer tegemoet.

Sinai Pearl - antico
Kilkenny - Flamed-washed
Belgische Blauwe Hardsteen - Enostyl
Kandla Grey - plavuizen
Pietra Bicci - sensato
Pietra Bicci - sensato
Sinai Pearl - sabbiatino
Belgische blauwe hardsteen vintage
Nero Santiago gevlamd-geborsteld
Tandur Grey, heritage en sablino
Simyra brossato
Sinai Pearl sabbiatino
Sinai Pearl antico
Kilkenny Limestone gevlamd
Belgische Blauwe Hardsteen, geschuurd
Pepperino Dark, gevlamd
Simyra, antico
Asian Blue, diamantgezaagd
Belgische Blauwe Hardsteen, diamantgezaagd
Black Slate natuurruw
Imperial Dark aquaflamed
Kilkenny Limestone
Kilkenny Limestone gevlamd
Kandla White Beige natuurruw
Kandla Grey natuurruw
Kandla Grey natuurruw
Pepperino Dark gevlamd
Pepperino Dark gevlamd
Pepperino Dark gevlamd
Sinai Pearl antico
Sinai Pearl sabbiatino
Tandur Grey heritage
Belgische blauwe hardsteen vintage

De grote schoonmaak

Door koude en natte winters krijgt je natuursteenterras het soms zwaar te verduren. De afgelopen maanden hebben ongewenste doffe vlekken en randen, groene aanslag en mos misschien je mooie terrastegels ingepalmd. Gelukkig vraagt de reiniging en onderhoud van terrastegels uit natuursteen zoals graniet, basalt, kalksteen, zandsteen of blauwe hardsteen een minimum aan werk.

Je terras in natuursteen schoonmaken, doe je wanneer de nachtelijke vrieskou voorbij is. Beltrami zet enkele onderhoudsproducten voor natuursteen voor jou op een rijtje die je terrastegels helemaal klaarmaken voor de lente!

Je terras in natuursteen schoonmaken doe je dankzij deze toppers

Lithofin MN Buitenhuisreiniger

Lithofin MN Buitenhuisreiniger

Met de Lithofin MN Buitenhuisreiniger maak je je natuursteenterras in een handomdraai weer zo goed als nieuw. Het product verwijdert verkleuringen en vochtvlekken op terrastegels die zijn veroorzaakt door opgedroogde blaadjes, bloemen of hout. Daarnaast werkt dit onderhoudsproduct ook donkere en groene aanslag weg. Laat het reinigingsmiddel rustig inwerken en schrob het product af met water en een borstel of laat het afregenen.


 

Lithofin MN Vuiloplosser

Lithofin MN Vuiloplosser

De Lithofin MN Vuiloplosser bestrijdt hardnekkige vlekken, algemene vervuiling en resten van vloerverzorgingsmiddelen op natuursteentegels. Het product is speciaal ontwikkeld voor alle terrastegels in kalksteen en graniet. Naast vetvlekken kan je er ook cementsluier en andere bouwresten op tegels mee verwijderen.

Lithofin Röst-ex roestverwijderaar

Vertonen je tegels in natuursteen bruine of oranje roestvlekken? Met de Lithofin Röst-ex roestverwijderaar kan je deze en andere onsierlijke vlekken zoals verkleuringen van ijzerhoudende meststoffen in no time van je natuursteentegels verwijderen. Lithofin Röst-ex is een zuurvrij onderhoudsproduct en kan gebruikt worden op alle steenoppervlakken. 

 

Tip! Op zoek naar de geschikte natuursteen voor je terras? Ontdek het ruim assortiment in de nieuwe Buitengids, een bron van inspiratie en informatie met tal van spraakmakende foto's, boeiende stories en handige tips.

Buitengids 2021


Vind het juiste onderhoudsproduct voor je terras: online of in de showroom

Wil je je terras in natuursteen schoonmaken, hou dan zeker rekening met jouw type steen bij het kiezen van het juiste onderhoudsproduct! Het juiste product vind je gemakkelijk terug op beltrami.be bij de technische fiche van jouw type steen. Gevonden wat je zocht? Ga dan naar Beltrami's webshop stonecare.be waar je het volledige gamma onderhoudsproducten voor natuursteen online kan bestellen. Onze beste onderhoudstips staan bovendien ook verzameld in een handige brochure.

 

Toch liever advies op maat? Kom dan even langs in Beltrami's showroom met aangelegd buitenpark in Harelbeke. Hier zie je bovendien hoe natuursteen voor buiten op natuurlijke wijze veroudert en verkleurt.

Maak een afspraak
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3