B Stories

Op zoek naar de ideale vloerbekleding voor je terras of zwembad? Tegels in natuursteen voor buiten beloven jou de ultieme tuinbeleving!

26 juni 2019

De tuin is voor velen een geheime schatkamer waar men ongestoord zichzelf mag zijn. Want wat is er heerlijker dan blootvoets wakker worden met de tenen in het gras, languit relaxen op je zonneterras of genieten van een verkwikkende duik in je private zwemparadijs?

Ben je op zoek naar de ultieme tuinbeleving? Dan vormt natuursteen jouw belangrijkste ingrediënt! Op het terras, rondom je zwembad en zelfs tot aan het poolhouse: tegels in natuursteen voor buiten zijn authentiek, tijdloos en helemaal uniek!

Pietra Bicci - sensato
Vinh Blue - geschuurd en zwembadboord type 1
Sinai Pearl - sabbiatino
Belgische Blauwe Hardsteen - enoskin
Sinai Pearl - Antico
Sinai Pearl - Antico
Nero Santiago - gevlamd en geborsteld
Tandur Grey - natuurruw en getrommeld
Kandla Grey - natuurruw
Pepperino Dark - oude frijnslag
Pepperino Dark
Simyra - brossato
Sinai Pearl - sabbiatino
Kandla White Beige - natuurruw
Kandla Grey - natuurruw
Twilight - gevlamd

Natuursteen in de tuin: een harmonieus geheel van terras tot zwembad

Is de tuin voor jou een oord waar je zorgeloos kan thuis komen? Waar je geniet van wuivende grassen, ravottende kinderen of late zomeravonden met familie en vrienden? Kies dan voor een materiaal dat even levendig is als jezelf! Een terras in natuursteen is stijlvol, duurzaam en elegant, en creëert een opmerkelijke meerwaarde aan je woning. Maar tegels in natuursteen voor buiten zijn ook robuust en hierdoor bestand tegen de leukste poolparties, de lekkerste barbecues en de guurste weersomstandigheden.

Wat natuursteen echter helemaal onweerstaanbaar maakt, is zijn veelzijdige karakter. Want wist je dat Beltrami voor tal van materialen beschikt over bijpassende zwembadboorden en -hoekstukken, traptreden, boordstenen, bloktreden, standaardstukken,...? Dat maakt dat je je terras in natuursteen kan laten doorlopen langsheen je zwembad en tot aan je poolhouse of tuinhuis!

Natuursteen als rode draad doorheen de gehele tuin... dat is heerlijk kuieren doorheen een harmonieus geheel van esthetisch schoon, en thuis komen in je eigen oase van rust. Elke dag opnieuw.

Tegels in natuursteen voor buiten zijn eindeloos veelzijdig

Of je nu houdt van landelijk, klassiek of strak; buitentegels in natuursteen komen in een waaier aan materialen, kleuren en formaten en voelen zich thuis binnen elke stijl en smaak. Bovendien worden tegels in natuursteen voor buiten mooier met de tijd! 

Klaar voor een portie Provencegevoel op eigen bodem? Deze toppers brengen je instant in vakantiestemming!

1. Beige natuursteen voor terras en zwembad

Lichtkleurige terrastegels in natuursteen doen je tuin baden in een warme, zuiderse gloed. Ze variëren van honingkleurige tinten tot crème, beige, zachtgeel, en zelfs lichtroze of lichtgrijs. Welkom in je eigen vakantieparadijs!

2. Natuursteen terrastegels in antraciet, grijs, bruin, blauw of zwart

Vormt een donkere tuintegel een harmonieus geheel met je interieur? Deze karaktervolle materialen hebben heel wat pit en passie in zich, en scheppen een tijdloze schoonheid binnen elke tuinkamer. Waar droom jij van?

Natuursteen terrastegels in antraciet, grijs, bruin, blauw of zwart

Benieuwd naar het ware gelaat van deze beauties? Klik hier voor een sneak peek of laat je inspireren in de showroom van Beltrami met bijhorend tuinpark.

Belangrijke weetjes

Ook al is het lijstje bijzonder kleurrijk, niet elke natuursteen is geschikt voor buiten. Let er op dat je natuursteentegels of zwembadboorden vorstbestendig zijn en voorzien zijn van een goede antislip afwerking. Bovendien mag je natuursteen (met uitzondering van de Alta Kwartsiet) nooit gebruiken als wandbekleding in de zwembadkuip, als randbekleding bij een overloopzwembad of infinity pool, of als trappen in het zwembad. Better safe than sorry!

SOS valpartijen: niet met natuursteentegels in antislip afwerking!

Nemen jouw kinderen ook al gierend een aanloopje alvorens ze een bommetje droppen in het water? Dan wil je vanop je zonovergoten terras zorgeloos kunnen toekijken naar deze gillende kinderpret. Vermijd kindertraantjes en pijnlijke valpartijen op je terras of langsheen het zwembad door steeds te kiezen voor terrastegels met een goede antislip afwerking zoals bijvoorbeeld gevlamd, brossato of geschuurd.

Maar ook voor wie graag zit op de rand van zijn zwemoase of vaak via de zwembadboord het water uitklautert, weet dat een juiste afwerking van een zwembadboord belangrijk is. De neus van je zwembadrand wil je in een (zachtere) verzoete of geschuurde afwerking omdat deze in aanraking komt met de gevoelige delen van je huid. Het oppervlak van de zwembadboord heb je dan weer het liefst in een ruwere antislip afwerking zoals bijvoorbeeld gevlamd, satino, gezandstraald of natuurruw.

Nieuwsgierig hoe deze afwerkingen eruit zien? Een overzicht van onze verschillende natuursteenafwerkingen vind je hier.

Terrastegels in natuursteen onderhouden: kinderspel

Terrastegels in natuursteen onderhouden: kinderspel

Smeltende ijsjes, vetspatten, wijn of sinaasappelsap hoeven geen eeuwige getuige te zijn van dat onvergetelijke zomerfeest. Tegels in natuursteen voor buiten zijn gemakkelijk te onderhouden waardoor je vlekken op je natuursteen terras gemakkelijk verwijdert. Meestal doet een fikse regenbui al wonderen. Krijg je toch te maken met hardnekkige en doffe vlekken, groene aanslag of roest op je terras? Ga dan zeker niet aan de slag met zuurhoudende producten maar gebruik aangepaste reinigingsmiddelen voor natuursteen. Je leest alles over deze en andere onderhoudstips voor terrastegels in natuursteen in deze blog.

 

Beltrami inspireert en adviseert… van materiaal tot vakman!

Beltrami inspireert en adviseert… van materiaal tot vakman!

Klaar om jouw droomtuin te realiseren? Hoog tijd dan voor jouw bezoekje aan Beltrami in Harelbeke. Je kan er in onze inspirerende showroom met bijhorend tuinpark alle materialen en afwerkingen in natuursteen geschikt voor buiten aanraken en vergelijken (graniet, basalt, leisteen, Ierse blauwsteen, zandsteen, enz.). 

Wil je graag de natuursteen van je terras doortrekken naar binnen? Geen enkel probleem! Onze vakkundige adviseurs staan jou bij met passend advies om van jouw leefruimte, terras en zwembad één harmonieus geheel te maken. Een droomparadijs exclusief voor jou!

Klaar voor jouw duik in het diepe? Vergewis je er dan van dat je in zee gaat met een betrouwbare vakman! Terrastegels of zwembadboorden in natuursteen laat je immers plaatsen door een tegelzetter met de juiste expertise.

Krab je nu even twijfelend door je haar? Geen nood. Beltrami is jouw bondgenoot doorheen je hele project en begeleidt je in het vinden van de juiste vakman met kennis van zaken!

Klaar voor jouw ultieme natuursteenbeleving?

Reserveer hier uw bezoek aan onze showroom
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3