Soorten natuursteen

Natuursteensoorten

Commerciële classificatie.

Basalt

Basalt

Basalt is een vulkanisch gesteente dat erg hard is. Basalt doorstaat dan ook probleemloos de vergelijking met graniet. De basalten zijn overwegend grijs van tint en zeer strak qua structuur en kleur.
Ze passen dan ook uitstekend bij een moderne, haast minimalistische stijl.

De basalt natuursteen wordt van oudsher gebruikt als het geschikte materiaal voor opritten en bestratingsprojecten. Maar ook voor bekleding van terrassen, gevel of bevloering vindt deze natuursteen perfect zijn gading.


Graniet

Graniet

De hardheid van graniet is onmiskenbaar één van de grote troeven van deze natuursteensoort. De hieruit voortvloeiende slijtvastheid en krasvastheid maakt dit product tot het ideale materiaal voor bevloering van druk belopen plaatsen, maar ook voor andere toepassingen als bijvoorbeeld een keukenwerkblad.

Kenmerkend voor graniet is het strakke karakter en de goede weerstand tegen vervuiling.

Granieten variëren vooral van lichtgrijs tot donkere tinten, maar ook andere kleuren komen voor. De typische structuur in de diverse kleuren maakt iedere tegel tot een unicum. Graniet straalt een onbetaalbare klasse en stijl uit.


Kalksteen

Kalksteen

Kiezen voor  kalksteen is kiezen voor degelijkheid en kwaliteit. De verschillende afwerkingsmogelijkheden en de grote diversiteit in kleuren, patronen en afmetingen maken de kalksteen een populair materiaal voor binnen- en buitenhuistoepassingen.

Binnen deze natuursteensoort onderscheiden we twee types: de zachte (witstenen) en harde kalkstenen.

De Franse witstenen zijn binnen de eerste groep vast het meest gekend. Deze natuursteen is echter vrij poreus, en daarom beter geschikt voor toepassingen op zonnige plaatsen. Typerend is de warme uitstraling van deze natuursteen, en de zachte kleurtinten.
De tweede groep omvat de hardere kalkstenen. Deze zijn compacter en zodus minder poreus.


Kwartsiet

Kwartsiet

Kwartsiet behoort tot de hardere steensoorten. Kwartsiet is een gekloven steen, waardoor hij meestal in zijn robuuste, natuurruwe versie wordt aangeboden.

Typisch aan het materiaal zijn de glinsteringen in de steen, afkomstig van de kwartskorrels aan het oppervlak. Een gevelbekleding in Stoneskin of B-Rocks - uitvoering zorgt voor een indrukwekkend effect! Een absolute eyecatcher!


Leisteen

Leisteen

Leisteen is een dicht gelaagde natuursteen, die uit alle hoeken van de wereld wordt ontgonnen. Deze natuursteen typeert zich door zijn ruw, natuurlijk uitzicht. Leisteen is voornamelijk gekend als geschikt materiaal voor dakbedekking. De laatste jaren kent dit materiaal echter ook een enorme opmars voor gebruik als vloer-, gevel of wandbekleding binnen en buitenshuis. Vast is dit te danken aan de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.


Marmer

Marmer

Marmer is een compacte en harde steensoort en wordt al eeuwen gebruikt in de bouwsector. Het wordt vaak als decoratief element gebruikt in badkamers of keukens, waar het zowel in moderne als eerder klassieke stijl verwerkt kan worden. Bij vloerbekleding opteer je best voor verzoete tegels.


Zandsteen

Zandsteen

Zandsteen wordt gekenmerkt door een ruw oppervlak in combinatie met zachte, warme kleuren. Zandsteen is bijzonder universeel: door zijn rustieke look wordt dit materiaal vaak toegepast in landelijke omgevingen. Echter voelt deze natuursteen zich ook perfect thuis in een moderne en strakke stijl.

Zandsteen is een poreus materiaal waardoor ze meestal voor toepassingen buitenshuis worden gebruikt. Voor gebruik binnenshuis raden wij aan de steen extra te behandelen met een vlekstop.


Blauwe Hardsteen

Blauwe Hardsteen

De Blauwe Hardsteen is misschien wel één van de meest gekende natuursteensoorten voor binnen- en buitengebruik. De mooie kristallen in het breukvlak, de typische blauwgrijze kleur en het natuurlijke verouderingsproces kenmerken deze op en top kwalitatieve, Belgische natuursteensoort.

De verschillende toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt: betegeling voor terras en oprit, bevloering, portieken, interieurafwerking, etc.
De charme, het tijdloze en duurzame karakter, de talrijke afwerkingsmogelijkheden als de integratie in diverse architectuurstijlen maakt deze natuursteen tot een zeer aantrekkelijk bouwmateriaal.

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3