B Stories

Simyra, veelzijdigheid troef!

10 juli 2015

Uniformiteit in en buiten de woning creëert rust en harmonie. Voor de inrichting en gevelbekleding van deze strakke, modernistische woning ging de bouwheer (Basic Architects - Peter De Kegel) op zoek naar een duurzame, kwaliteitsvolle natuursteen die het project een bijzondere warme uitstraling verschaft.

Met de beigegetinte Simyra uit de Bselected reeks vonden ze een kalksteen uit het Midden-Oosten met subtiele kleurnuances. Naast de bevloering binnen en- buitenshuis, kreeg de Simyra ook haar welverdiend plaatsje als wandbekleding in de badkamer.

Achter de Simyra-natuursteen schuilt een boeiend verhaal. Zo kwam zaakvoerder Herwig Callewier eind jaren 90 toevallig in contact met een Libanese producent. "Hij beheerde een kalksteengroeve in het Noorden van Libanon. Op het eerste zicht leek die groeve niet interessant: de kalksteenbanken waren grillig van kleur en vertoonden veel barsten. Maar wat bleek? Toen we de kalksteen lieten testen in het WTCB in Limelette hadden we een topproduct in handen. Na 240 cycli vorstproeven was de steen nog altijd even mooi. De Simyra kalksteen was geboren. Ondertussen hebben we honderden projecten in deze warme steensoort uitgevoerd." aldus Herwig.

Beeld: Simyra brossato
Realisatie: Basic Architects - Peter de Kegel

Simyra brossato
Simyra brossato
Simyra brossato
Simyra brossato
Simyra brossato
Simyra brossato
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3