Reinigen van natuursteen

Het juiste onderhoud voor elke natuursteen

In tegenstelling tot andere materialen behoudt natuursteen levenslang zijn kwaliteiten. Het onderhoud van natuursteen speelt hierin een zeer belangrijke rol. In tegenstelling tot wat men beweert, is het onderhoud van natuursteen niet per definitie moeilijk of intensief.

Natuursteen onderhouden is net heel eenvoudig als u onze onderhoudstips in het achterhoofd houdt.

Opgelet! Deze tips zijn zeer algemeen. Voor ieder materiaal beschikken wij ook over een eigen technische fiche.

Tip 1: Maak je keuze

Natuursteen kiest u best in functie van de ruimte of toepassing. Vooral voor vlek- en vochtgevoelige ruimtes zoals keuken of badkamer is het belangrijk om een natuursteen te kiezen met de juiste slijtvastheid en porositeit.

Tip 2: Zuinig met water

Gebruik bij het dweilen of reinigen van natuursteen steeds een vochtige dweil of doek met aangepast product. Stevig schrobben met veel water is geen goed idee. Licht vochtig onderhoud volstaat.

Tip 3: Voeden

Om een goede patina te garanderen heeft natuursteen naast reiniging ook voeding nodig. Onze onderhoudsproducten zijn gelukkig '2 in 1' want u hebt slechts 1 product nodig om uw vloer te reinigen en te voeden.

Tip 4: Leven en laten leven

Een terras, oprit of gevel in natuursteen onderhouden is erg eenvoudig. De keuze is leven en laten leven. Een fikse regenbui kan wonderen doen!

Tip 5: Je natuursteen werkblad

Dagelijkse reiniging met Lithofin Easy-Clean maakt je natuursteen werkblad weerbaarder en gemakkelijker in onderhoud. Het verwijdert snel en moeiteloos vettig oppervlaktevuil, versterkt de werking van impregnering en verhindert vlekken.

Aan de slag!

Fase 1: Grondig reinigen

Fase 1: Grondig reinigen

Na het plaatsen en opvoegen van de vloertegels of terrastegels is een grondige reiniging nodig. Een schrobbeurt met Lithofin Vuiloplosser zorgt ervoor dat u gemakkelijk alle cementsluier, resten van voegspecie en stofdeeltjes verwijdert. Deze reiniging herhaalt u tot het oppervlak volledig zuiver is.

Fase 2: Reinigen en voeden

Fase 2: Reinigen en voeden

Het volstaat om een scheutje Lithofin Wash & Clean in een emmer water te doen en het oppervlak licht vochtig te dweilen. Naspoelen is niet nodig, de steen zal het residu absorberen.

Voor het onderhoud van terras en oprit in natuursteen raden wij een reiniging met Lithofin Buitenhuisreiniger aan na de wintermaanden of als opfrissing.

Stonecare

Ontdek en bestel nu via de webshop stonecare.be heel eenvoudig het juiste onderhoudsproduct voor jouw natuursteen!

Bestel online
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3