B Stories

Stop Kinderarbeid Campagne” viert haar 15-jarig bestaan

22 mei 2019

Deze week viert de “Stop Kinderarbeid Campagne” haar 15-jarig bestaan. In samenwerking met 25 partners wereldwijd zet deze campagne zich in voor de creatie van ‘Child Labour Free Zones’ in landen als Ethiopië, Mali, Oeganda en India. Met succes zo blijkt: de campagne slaagde er maar liefst in om meer dan 63.000 kinderen uit het werk te halen, en dit door ze naar school te sturen. 

In 2014 stapten Beltrami en Stoneasy (Brachot-Hermant Group) mee in de campagne met het “No Child Left Behind”- project in Budhpura waar de Kandla kasseien worden ontgonnen. Focus hier ligt op het aansporen bij ouders om hun kinderen naar school te sturen als op het  investeren in een ‘opwaardering van het bestaand scholennet’. Zo slaagden we erin om kinderarbeid aanzienlijk te reduceren - mede ook door de actieve betrokkenheid van de lokale business community die zich ook meer vragen ging stellen over wie juist betrokken was in de productie van de Kandla plavuizen. 

De situatie is lang nog niet perfect maar als belangrijke afnemer van het materiaal blijven we ons ook in de toekomst verder engageren om hieraan te werken.

Om de verschillende successen te vieren en de diverse projecten eens extra in de verf te zetten maakte de ‘Stop Kinderarbeid Campagne’ een video over het ‘No Child Left behind’ project in Budhpura. Zeker een must see voor ieder van ons die op directe of indirecte manier betrokken is met de Kandla zandsteen! 

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3