B Stories

Nieuwigheden in natuursteen voor 2021

16 maart 2021

Met duurzame materialen maak je zowel in een interieur als in een buitenomgeving het verschil. We zitten bij Beltrami dan ook niet stil en zoeken voortdurend naar nieuwe materialen, innovatieve afwerkingen en formaten voor allerlei toepassingen. Ontdek ons nieuwe aanbod in tegels in natuursteen en geef je project vorm.

Nieuw: Waaltjes!

Als antwoord op de trend waarbij we gefabriceerde materialen of maakproducten liever vervangen door ecologische materialen zoals hout of steen, introduceerde Beltrami enige tijd terug de speelse Waaltjes in de Ierse Blauwe Hardsteen Kilkenny Limestone.

Deze langwerpige, smalle tegeltjes in 24x8x5 cm bleken een schot in de roos en een waardig alternatief voor de grote vraag naar klei- en betonklinkers voor het terras, de oprit of diverse paden. Daarom vind je bij Beltrami voortaan ook Waaltjes in tal van nieuwe populaire materialen in formaat 20x5x4 of 5 cm:

  • Kandla Grey, Mandana Red, Tandur Grey en Tandur Yellow: zandstenen Waaltjes in een natuurruwe en getrommelde afwerking met gezaagde kanten.
  • Asian Blue: getrommelde kalksteen.
  • Kilkenny Limestone: De gekende blauwe kalksteen in stonewashed afwerking, ontgonnen uit eigen groeves van de gelijknamige Brachot Family Member (formaat: 24x8x5 cm).
Foto waaltjes

Vieux Bleu Belge

Deze Belgische Blauwsteen wordt ontgonnen uit eigen bodem en behoeft daarom geen lang transport. Het bijzonderste aan deze tegel is de fel verouderde afwerking aan zowel de oppervlakte als de randen. Zo sluit hij naadloos aan bij de trend waarbij we kiezen voor gerecycleerde materialen. De Vieux Bleu Belge (Bspecial gamma) wekt de indruk een recuperatiesteen te zijn, maar in zijn hart is hij gloednieuw.

Vieux Bleu Belge kan door zijn dikte zowel binnen (2 cm) als buiten (3 cm) worden geplaatst en is verkrijgbaar in de Versailles afwerking in banden van 40 of 60 cm (variërende lengte).

Graniet: duurzaamheid troef met Ming Black en Yellow Rock

Helemaal passend bij onze zoektocht naar duurzame materialen, is de revival van graniet. Deze bikkelharde en dus slijtvaste steen schudt zijn klassieke imago definitief van zich af en baant zich met een tijdloos karakter een weg naar tal van mogelijkheden in binnen- en buitenafwerking.

Om deze comeback extra kracht bij te zetten, introduceert Beltrami twee waardevolle nieuwkomers:

  • De Chinese graniet Ming Black in Aquaflamed afwerking, schakerend van donkergrijs tot zwart en ‘off-black'.
  • De Chinese graniet Yellow Rock in Aquaflamed afwerking, gekenmerkt door gele, oranje, beige en bruine kleurnuances voor een instant zuiderse sfeer!

Foto yellow rock

Bovendien werd het bestaande aanbod graniet flink uitgebreid in zowel formaten, afwerkingen als producten voor buiten. Ook de nieuwe Ming Black is naast terrastegels in de formaten 20x20, 50x50, 60x30, 60x40, 60x60, 80x80 of 90x60 cm, te verkrijgen in andere buitenafwerking zoals treden, tegentreden, bloktreden, standaardstukken en zwembadboorden type 1, 3 en 4.

Deze nieuwigheden zelf ontdekken?

Maak je afspraak in onze showroom met buitenpark en bewonder ons aanbod natuursteen in volle glorie. Onze experts begeleiden en adviseren je met plezier.

Maak online je afspraak
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3