B Stories

Natuursteentrends 2018: interieur & exterieur

18 mei 2018

Natuursteen bezorgt jouw woning die unieke, stijlvolle en duurzame uitstraling. Binnen én buiten. Maar welke natuursteen kies je eigenlijk waar? Type, kleur, afwerking, formaat,... En ga je voor één concept of twee aparte stijlen voor interieur en exterieur? Een overzicht van de natuursteentrends 2018. What's hot en what's not?

Beldeco, dambordpatroon - Bianco Carrara en Sahara Noir
Posthotel te Gent - Hexagon-mozaïek Bianco Carrara (vloerbekleding)
Beldeco, creatieve patronen in natuursteen voor wand- en vloerbekleding
Beldeco, dambordpatroon - Bianco Carrara en Sahara Noir. Woodstone Grey
Trend eenheid/uniformiteit - Iraanse kalksteen Lashotor Grey Skintouch
Trend één materiaal voor binnen & buiten - Black Slate Natuurruw
Trend bleke tinten - Simyra<br />© Basic Architects Aalst
Trend bleke tinten - Sinai Pearl
Trend ruwe materialen, warme tint - Rusty Quartz stonepanels
Trend Terrazzo - BTL Nero Ebano
Trend roze natuursteen- Breccia Rosso
Trend roze natuursteen - Rose Aurore
Trend Green My Interior - Marmer Verde Luano
Trend XXL tegels - Belgische Blauwe Hardsteen Vintage
Trend speelse plaatsing & zuiderse sfeer - Gobi Yellow in Opus Incertum
Trend ruwe opritten - Kandla Grey Natuurruw
Trend ruwe opritten - Pepperino Dark gekloven
Trend ruwe opritten - Kandla Grey & Rusty Slate Stonepanels (gevelbekleding)
Trend ruwe opritten - Kandla Grey & Rusty Slate Stonepanels (gevelbekleding)
Plaatsing op tegeldragers
Plaatsing op tegeldragers

Natuursteen interieurtrends 2018

Magische muren en vloeren

 

Creatieve patronen als vloer- of wandbekleding worden het helemaal. Mozaïekjes, geometrische vormen, hexagonen, visgraatmotiefjes,... Voorbeeld? Het gloednieuwe, luxueuze Posthotel in Gent koos voor hexagoon-mozaïeken in Bianco Carrara als vloerbekleding in de badkamer. Dat heet dan stijlvol aan je dag beginnen.

Wist je trouwens dat ook het dambordpatroon weer helemaal terug is? Laat je zeker eens inspireren door de gloednieuwe Beldeco-reeks. De vintage-look bij uitstek.

 

Creëer een concept met eenheid/uniformiteit

 

Rust en ruimte in jouw interieur? Ga dan consequent voor één materiaal. Een minimalistisch concept straalt immers eenheid en uniformiteit uit. Bijvoorbeeld de Iraanse kalksteen Lashotor Grey voor jouw vloer, keukenwerkblad én douchewand. Helemaal zen.

Bekijk hier een realisatie met Lashotor Grey.

 

Het summum van conceptueel denken? Eenzelfde natuursteen binnen én buiten. Het materiaal dankt dan ook zijn populariteit aan zijn veelzijdig karakter. Hij komt terug in vloeren, wanden, gevels, opritten,... Eigenlijk zie je hem zowat overal opduiken. Alleen de afwerking verschilt telkens, afhankelijk van de toepassing. Vraag raad aan een natuursteenexpert welke natuursteen, voor welke toepassing en met welke afwerking mogelijk is.

 

Bleke, beige tinten

 

Beige en bleke tinten worden het helemaal in 2018, want ze creëren een optisch gevoel van ruimte. En ruimte doet leven. Concreet? Met Simyra en Sinai Pearl haal je een space oddity in huis.

 

Ruwe look, warme tint

 

Ruwe bolster, blanke pit... combineer ruwe materialen(bijvoorbeeld Mini- of Stonepanels, gekloven of natuurruwe natuursteen) met warme aardetintenTerrazzo-looks en natuursteen met gelaagde vormen springen eruit. Je wilt de korrel zien en voelen. Back to earth!

 

Zachte vrouwelijkheid

 

Vrouwelijke energie brengt rust en zachtheid, ook in jouw interieur. Denk aan afgeronde vormenzachteoppervlakken (bijv. fluweel of velvet) en pasteltinten. Of... beleef la vie en rose, het nieuwe zwart. Met roze natuursteen bijvoorbeeld verover je alle harten, want het straalt tederheid en gevoeligheid uit. Ook populair is perzikkleur.

 

Green my Interior

 

Groen houdt zich staande in 2018. Vorig jaar was de trend Greenery en koos je voor een geelgroene limoenkleur. Dit jaar evolueren we meer naar een pastel lichtgroen/grijs.

 

Bekijk hier ons volledig aanbod natuursteen voor binnentoepassingen.

 

Natuursteen exterieurtrends 2018

Uniformiteit troef

 

De opdeling tussen binnen en buiten verdwijnt, voortaan kies je voor een allesoverheersend concept. Concreet? Kies eenzelfde natuursteen voor jouw terras, woonkamer en keuken. Gegarandeerd een winnend lot.

 

Groot, groter, grootst

 

Groter is beter, maar de bouwpercelen (en tuin/terras) worden almaar kleiner. Oplossing? Standaardtegels natuursteen in grote formaten: bijvoorbeeld 90/90 cm. Zo creëer je een optisch ruimtelijk effect.

 

Tip: Ga je voor een XXL-formaat? Kies dan jouw natuursteenplaat uit in het Beltrami-Stone Gallery en laat ze bewerken en verzagen in het Stonelab volgens de afwerking en formaten van jouw wensen.

 

Gewaagde combinaties

 

Natuursteen bestaat in tal van materialen, kleuren, formaten en afwerkingen. Combineer ze, speel ermee, wees creatief. Kortom, laat je helemaal gaan. En geniet van een uniek terras.

 

Speelse plaatsing

 

Stap af van het klassieke legpatroon voor de plaatsing van jouw tegels op het terras, de oprit of het tuinpad. Opus Incertum, beter bekend als plaatsing in scherven/cassons, is terug van weggeweest. Logisch ook, met de opgang van vintage. De speelse plaatsing creëert een bijzonder kunstzinnig effect.

 

Ruwe uitvoering voor opritten

 

Jouw wagen schittert vooral op een natuurruwe ondergrond. Concreet? Kies voor een van de klassiekers van de opritten: Kandla GreyKandla White Beige of Kandla Ochre. Of kleur buiten de lijntjes met de graniet Pepperino Dark of basalt Twilight in gekloven afwerking. Voor een stoere, robuuste look.

 

Plaatsing op tegeldragers

 

Natuursteen op tegeldragers? Een fenomeen! De tegels worden hier ondersteund op de 4 hoeken. Het gaat om een relatief lichte opbouw.

 

Wanneer interessant? 

o   Als je een terras wilt installeren op een bestaande betonnen onderlaag.

o   Als je het niveau van de binnen- en buitenbevloering gelijk wilt houden.

o   Als je een dakterras wilt aanleggen zonder de dakdichting te beschadigen.

 

Bijkomende voordelen? Tegeldragers werken oneffenheden makkelijk weg en maken jouw terras vorstvrij. Regenwater vloeit moeiteloos weg en je werkt alle technieken, buizen en kabels weg onder de vloer. En jouw terras wordt herbruikbaar en verplaatsbaar.

 

Een vleugje Zuiderse sfeer

 

Zuiderse tinten als oranje en geel doen hun intrede op het terras, bijv. Gobi Yellow in Opus Incertum. Maar ook bleektinten met de looks van travertin doen het goed, zoals de Noce gezandstraald.


Bekijk hier ons volledig aanbod natuursteen voor buitentoepassingen.

 

Meer informatie over de nieuwste trends in natuursteen voor binnen en buiten? Kom dan zeker eens langs en bezoek onze showroom en buitenpark in Harelbeke. En stel jouw vragen aan een van onze medewerkers.

      cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3