B Stories

Natuursteen voor je terras: waarom en welke soort? | Beltrami Natuursteen

23 februari 2018

Je terras aanleggen? Dan krijg je meerdere keuzes: hout, beton-, keramische tegels of natuursteen. Uiteraard kent elk type zijn voor- en nadelen, beton is bijvoorbeeld minder kleurvast en keramiek oogt minder natuurlijk. Kortom, natuursteen de beste keuze voor jouw terras. Waarom? We zetten graag de voordelen op een rijtje én de populairste soorten.

Sinai Pearl, sabbiatino
Asian Blue, diamantgezaagd
Belgische Blauwe Hardsteen, geschuurd
Belgische Blauwe Hardsteen, diamantgezaagd
Simyra, antico
Simyra, brossato

Voordelen van natuursteen

Waarom natuursteen buiten? Veel hangt natuurlijk af van je eigen smaak en voorkeur, maar deze 5 troeven maken in de praktijk vaak het verschil.

1. Uniek karakter

Imitatie wint zelden of nooit van het origineel. De unieke karakteristieken en natuurlijke look van natuursteen herken je zo. Ondanks alle pogingen om hem te imiteren, laat staan te evenaren.

2. Mooier met de tijd

Een wijn van een goed jaar wordt alleen maar beter, met natuursteen gaat het net zo. De meeste materialen verliezen veel van hun pluimen door externe weersomstandigheden: regen, wind, koude,... Natuursteen wordt alleen maar mooier, en overleeft de tand des tijds met gemak. Je kiest immers voor een duurzaam en sterk materiaal.

3. Creatieve mogelijkheden

Met natuursteen kun je alle kanten uit. Kies jouw favoriete type (graniet, kalksteen, blauwsteen,...), formaat, afwerking en kleur in functie van de toepassing. Helemaal in harmonie met je interieur, gevel of tuin. Of eerder functioneel: een ruwe afwerking (bijv. gevlamd of geschuurd) voor antislip.

4. Keuze voor het leven

Een terras in natuursteen behoudt zijn look en stevigheid. Is natuursteen duur? Neen, want het gaat een leven lang mee. Een duurzame keuze dus! En de integratie ervan bezorgt jouw huis een enorme esthetische en financiële meerwaarde. Belangrijk bij een eventuele verkoop. O ja, het is ook recycleerbaar en dus milieuvriendelijk.

5. Makkelijk onderhoud

Eén keer per jaar een grote lenteschoonmaak met Lithohin Buitenhuisreiniger en je terras schittert weer als nooit tevoren. Een fikse regenbui op zijn tijd doet de rest. Leven en laten leven is de leuze! Klaar voor de lentezon?

De juiste natuursteen kiezen voor jouw terras?

Kies zeker de juiste steen voor de juiste toepassing. Elke locatie en gebruik verschilt namelijk. In warmere streken ga je best voor een bleke tegel, want een donker type wordt al snel te heet door de zon. Zwembad in de buurt? Opteer dan zeker voor een ruwe afwerking die antislip is. Bijvoorbeeld gevlamd, gebouchardeerd of geborsteld.

Ontdek hier de 20 afwerkingstypes van natuursteen

De 7 populairste natuursteensoorten voor je terras:

  • Graniet: uiterst hoge hardheid, slijt- en krasvast, voornamelijk in grijstinten.
  • Basalt: zeer hoge hardheid, strak en uniform qua kleur en structuur, van grijs tot zwart.
  • Leisteen: gelaagde steen met natuurlijk uitzicht, gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Belgische Blauwe hardsteen: onze Belgische trots met tijdloos en duurzaam karakter, blauwgrijze kleur getypeerd door de kristallen in het breukvlak en de aanwezigheid van kleine fossielen.
  • Kilkenny Limestone: Ierse Blauwe hardsteen, getypeerd door top kwaliteit met de warme en bijzondere charme van blauwsteen. Door de ontginnging en productie in eigen groeves in Ierland, zijn tal van bijzondere formaten, unieke afwerkingen en accessoires mogelijk, van beige tot grijstinten.
  • Zandsteen: ruw oppervlak, zachte en warme kleuren, meer geschikt in warmere oorden of als kanshebber voor je oprit.Bekijk hier ons volledige aanbod natuursteen voor buitentoepassingen.

Bekijk hier ons volledig aanbod natuursteen voor buitentoepassingen.

Advies nodig bij het kiezen van de ideale terrassteen? Kom gerust even langs in onze prachtige showroom mét aangelegd tuinpark.

Online afspraak maken
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3