B Stories

Natuursteen terras reinigen: zo pak je dat aan

27 maart 2018

Guur waaide de kille winter, maar aan alles komt een eind. De dagen lengen en de zon eist stilaan weer haar plaats op. Hoog tijd om een jaarlijkse lenteschoonmaak van jouw terras te plannen. Zo ben je zeker voorbereid en geniet je binnenkort optimaal van een lieflijke lente en zonnige zomer. 

Twilight, gevlamd
Lithofin Vuiloplosser en Buitenhuisreiniger
Tandur Grey, heritage en sablino
Belgische Blauwe Hardsteen, geschuurd
Pepperino Dark, gevlamd
Simyra, antico
Asian Blue, diamantgezaagd
Belgische Blauwe Hardsteen, diamantgezaagd

Onderhouds- en reinigingsproducten voor een stralend terras in natuursteen

Een terras krijgt het soms hard te verduren door de weersomstandigheden: vorst tijdens Koning winter, wind, regen en hevige bladerval tijdens de herfst. Bij de eerste zonnestralen plan je dan ook best een jaarlijkse lenteschoonmaak met een geschikt reinigingsproduct. Een fikse regenbui doet de rest, natuursteen vergt immers een minimum aan onderhoud. Maar welke producten zijn er eigenlijk voorhanden? En waarvoor dienen ze?

  • Verwijder natuurlijke sporen met Lithofin MN Buitenhuisreiniger. Opgedroogde blaadjes, vruchtjes van bloemen, bloedend hout,... De natuur laat soms sporen achter op jouw terras. Het product verwijdert ook hardnekkige donkere en groene aanslag. Tip: behandel jouw tegels niet te vroeg in het voorjaar bij een minimumtemperatuur van minimum 10 graden. Niet schuren, laat het product rustig inwerken.
  • Reinig nieuwe, geplaatste tegels een eerste keer met Lithofin MN Vuiloplosser. Of behandel wat oudere stenen met het product voor een extreem grondige reiniging. Schuur de tegels met een borstel en spoel alles af met een tuinslang.
  • Verwijder vlekken van vorige zomer met Lithofin MN Vuiloplosser speciaal voor vlekken: Klassiek scenario... na een Bourgondische barbecue zitten er vlekken op jouw terrastegels. Met een goed product reinig je elke natuursteen grondig. Breng het product aan en de regen doet de rest.

Kies zeker altijd het juiste onderhoudsproduct voor jouw type natuursteen. En gebruik nooit een hogedrukreiniger, want die beschadigt de voegen en opent de poriën van de steen. Zo wordt hij vlugger groen.

Verkleurt jouw steen na verloop van tijd? Wordt hij grijzer of juist bleker? Maak je geen zorgen, het gaat om een natuurlijk proces bij natuur-, kalk- of blauwsteen. Laat je goed informeren en kom gerust eens lang in de Beltrami showroom met aangelegd buitenpark. Zo zie je met eigen ogen hoe natuursteen er na een normaal verouderingsproces uitziet. Want natuursteen leeft, en dat maakt 'm ook zo intrigerend!

Meer esthetische tips voor jouw terras?

Natuurlijk bepaalt ook de aankleding van jouw terras of het straalt of faalt. Laat jouw creativiteit en verbeelding de vrije loop en denk na over...

  • Nieuwe beplanting: Misschien hebben sommige exemplaren de winter niet overleefd. Het ideale moment om eens iets nieuws uit te proberen. Of om lege ruimtes op te vullen.
  • Frivole bloemen: Bloemen zijn pure poëzie, zeker als ze beginnen te bloeien. Loop eens een tuincentrum binnen.
  • Buitenhuisdecoratie: De tuinkabouter heeft misschien zijn beste tijd gehad maar er zijn genoeg alternatieven. En ze bezorgen jouw terras een persoonlijke touch!
Nieuw terras aanleggen? Lees dan zeker over de voordelen van natuursteen.

Op zoek naar een effectief onderhouds- of beschermingsproduct voor jouw natuursteen? Surf snel naar onze webshop stonecare.be en bestel jouw Lithofin-product.

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3