B Stories

Natuursteen: het ingrediënt voor jouw ideale staycation en tuinbeleving

27 mei 2020

Een zomerlang in je tuin vertoeven? Met een buitenomgeving in harmonie waar natuursteen van je terras langheen het zwembad tot in je poolhouse doorvloeit maak je er een aangenaam verblijf van. De tijdloze, unieke en duurzame uitstraling krijg je er bovenop. Kom meer te weten over de mogelijkheden en afwerkingen van natuursteen die bijdragen tot jouw ultieme tuinbeleving.

Tandur Grey - natuurruw en getrommeld
Kilkenny Limestone - Flamed-washed
Belgische Blauwe Hardsteen - Enoskin
Belgische Blauwe Hardsteen - Enoskin
Belgische Blauwe Hardsteen - Enoskin
Pietra Bicci - sensato
Pietra Bicci - sensato
Sinai Pearl - sabbiatino
Sinai Pearl - sabbiatino
Pietra Bicci - sensato
Pietra Bicci - sensato
Pietra Bicci - sensato
Kilkenny Limestone - Flamed-washed
Sinai Pearl - antico
Sinai Pearl - antico
Sinai Pearl - antico
Sinai Pearl - Antico
Sinai Pearl - Antico
Kandla Grey - natuurruw
Vinh Blue - geschuurd en zwembadboord type 1
Nero Santiago - gevlamd en geborsteld
Simyra - brossato
Kandla White Beige - natuurruw

Waarom kiezen voor natuursteen?

Je tuin straalt een evenwicht aan rust en leven uit. En die harmonie kan je perfect doortrekken in je terras, langs je zwembad en naar je poolhouse. Hoe? Met een elegant, stijlvol materiaal zoals natuursteen en de bijpassende afwerkingen. Het milieuvriendelijke en uiterst duurzame karakter creëert meteen een meerwaarde in je tuin.

Wat natuursteen onweerstaanbaar maakt, is het veelzijdige karakter aan materialen, kleuren, formaten en afwerkingen. Bovendien gaat natuursteen verder dan de traditionele vloerbekleding met tegels. Ook zwembadboorden, douchewanden, gevels, trap- en bloktreden, boordstenen, vensterbanken, enzovoort kunnen in het materiaal opgetrokken worden. Zo krijgt je tuin de finishing touch en het harmonisch totaalbeeld die hij verdient.

Eindeloze opties

Natuursteen biedt een waaier aan mogelijkheden. Van een landelijke, klassieke tuin met zwemvijver tot een strak, tijdloos ontwerp met zwembad. Een lichte tint of donkere kleur? Identiek of net in contrast met je gevelbekleding? Ontdek de vele kleurenopties en laat je inspireren door enkele realisaties.

Zuid-Frankrijk bij je thuis met lichtkleurige natuursteen

Als jij niet naar de Provence kan deze zomer, breng dan de Provence naar je tuin. Met een lichtkleurige natuursteen op je terras en langs je zwembad geniet je van een warme, zomerse gloed.

Natuursteentegels die dit heerlijke gevoel opwekken, variëren van honingkleurige tinten tot crème, beige, zachtgeel, lichtroze en lichtgrijs. Je zwembadboorden trek je in diezelfde tint door voor een uniforme look. De Belgische zomer duurt misschien maar even, maar met de juiste tint natuursteen geniet je het hele jaar door van die zuiderse sfeer.

Een tuin met karakter door donkere natuursteen 

Kiezen voor een donkere natuursteen is kiezen voor pit en passie. Tegelijk zet je in op tijdloze schoonheid die perfect bij je woonstijl past. De bruine, grijze, blauwe en zwarte natuursteentegels geven je tuin, je zwembad en je poolhouse een modern landelijke of een strakke eigentijdse look.

Natuursteen is een veelzijdig materiaal dat zowel binnen en buiten gebruikt kan worden. Speel met contrasten tussen een lichte keukenvloer of gevel en je terrastegel. Of ga voor rust en uniformiteit en trek dezelfde tint door doorheen je woning en tuin.

Op zoek naar meer inspiratie? Ontdek onze buitengids 2020 >

 

Antislip natuursteentegels: genieten zonder zorgen

Een memorabele zomeravond. Gloeiende kolen op de barbecue, spelende kinderen werpen zich als een bommetje in het zwembad en jij als ouder geniet zorgeloos van een aperitiefje en een goed boek op het terras. Daar horen geen builen of huilbuien bij. Daarom kies je voor een goede antislipafwerking van je terrastegels, tuinpaden en zwembadboorden.

Zowel je tegels als zwembadboorden kan je in dezelfde afwerking zetten. Hou er rekening mee dat je bij zwembadboorden kiest voor een ietwat ruwe afwerking die ook zeer vochtbestendig is. Voorbeelden zijn de gevlamde, anzano, bouchardino of natuurruwe afwerking. De neus van de zwembadboord zetten we in een verzoete of geschuurde afwerking voor een warm resultaat.

Nieuwsgierig naar hoe deze verschillende natuursteenafwerkingen er uit zien? Een overzicht vind je hier.

Natuursteentegels onderhouden, een makkie!

Smeltende ijsjes, vetspatten van de barbecue, een omgestoten glas wijn of sinaasappelsap. Ze  hoeven geen eeuwige domper te zijn op een onvergetelijke zomerdag. Hardnekkige en doffe vlekken en zelfs groene aanslag en roest zijn makkelijk te verwijderen met aangepaste reinigingsmiddelen. Als ze al niet van zelf verdwijnen na een fikse regenbui tijdens een typische Belgische zomer. Met deze onderhoudstips hou je je natuursteen spik en span.

Vakkundig advies nodig? We staan voor je klaar

Winter en zomer staan we voor je klaar met advies. In tijden van corona vinden we jouw gezondheid en die van onze medewerkers een topprioriteit. Daarom vragen we je een afspraak te maken voor een interactieve live call met onze experts of voor een bezoek aan onze showroom met tuinpark.

Maak hier je afspraak
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3