Natuursteen onderhouden voor binnen en buiten!

Natuursteen onderhouden voor binnen en buiten!

Kiezen voor natuursteen is kiezen voor een sterk en duurzaam materiaal. In tegenstelling tot andere materialen behoudt natuursteen ook na jaren nog steeds zijn kwaliteiten. Het onderhoud van de natuursteentegels speelt hierin een erg belangrijke rol. Een vloer of terras in natuursteen die op de juiste manier wordt onderhouden zal een mooie patina vertonen en prachtig verouderen. In tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd is het onderhoud van natuursteen niet per definitie moeilijk of intensief. Natuursteen onderhouden is net heel gemakkelijk als u onze onderhoudstips in het achterhoofd houdt.

Slimme onderhoudstips!

Tip 1: Maak de juiste keuze

Natuursteentegels kiest u best in functie van de ruimteof toepassing. Voor elke toepassing zijn er natuurstenendie beter geschikt zijn dan andere. Vooral voor vlek- en vochtgevoelige ruimtes zoals keuken of badkamer is het belangrijk om een natuursteen te kiezen met de juiste slijtvastheid en porositeit.

Tip 2: Zuinig met water

Gebruik bij het dweilen van natuursteentegels steedseen vochtige dweil met aangepast product. Stevigschrobben met veel water is geen goed idee. Lichtvochtig onderhoud volstaat.

Tip 3: Voeden

Om een goede patina te garanderen heeft natuursteen naast reiniging ook voeding nodig. De producten van Lithofin zijn gelukkig '2 in 1' want u hebt slechts 1 product nodig om uw vloer te reinigen en voeden.

Tip 4: Leven en laten leven

Een terras in natuursteen onderhouden is erg eenvoudig. De leuze is leven en laten leven. Een fikse regenbui kan wonderen doen.

 

 

Aan de slag!

Via de webshop van Stonecare.be ontdekt u snel en eenvoudig welk onderhoudsproduct voor uw natuursteen geschikt is!

De eerste fase: grondig reinigen

De eerste fase: grondig reinigen

Na het plaatsen en opvoegen van de vloertegels of terrastegels is een grondige reiniging nodig. Een schrobbeurt met LITHOFIN VUILOPLOSSER zorgt ervoor dat u gemakkelijk alle cementsluier, resten van voegspecie en stofdeeltjes verwijdert. Deze reiniging herhaalt u tot het oppervlak volledig zuiver is.

De tweede fase: reinigen en voeden

De tweede fase: reinigen en voeden

De tweede fase van het onderhoud van vloertegels binnenshuis is 'reinigen en voeden'.

Het volstaat om een scheutje LITHOFIN WASH & CLEAN in een emmer water te doen en het oppervlak licht vochtig te dweilen. Naspoelen is niet nodig, de steen zal het residu absorberen.

Voor het onderhoud van terras en oprit in natuursteen raden wij een reiniging met LITHOFIN BUITENHUISREINIGER aan na de wintermaanden of als opfrissing. 

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3