B Stories

Welke natuursteen kies ik in mijn badkamer?

13 juli 2018


Natuursteen is een prima keuze voor je badkamer, zowel voor de vloer, de wanden als voor de interieurafwerking. Waarom? Hij garandeert een luxueuze en unieke look en resulteert in een duurzaam resultaat. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je de juiste steen en afwerking kiest. Functioneel én esthetisch.

Emperador C
Lashotor Grey
Bianco Statuario
Ardesia Nera © Fotografie Gerald Van Rafelghem
Crema Avorio
Bianco America
Black Slate
Bianco Statuarietto
Brown Antique
Brown Antique
Jinin Stone
Pepperino Dark
Bianco Statuario
Sahara Noir met Calacatta Machia Oro © Architect Bernard De Clerck © Fotografie Gerald Van Rafelghem
Sahara Noir met Calacatta Machia Oro © Architect Bernard De Clerck © Fotografie Gerald Van Rafelghem
Sahara Noir met Calacatta Machia Oro © Architect Bernard De Clerck © Fotografie Gerald Van Rafelghem
Cathay Grey

Natuursteen in de badkamer

Mijmer weg naar historische badhuizen in Europese steden die hun grandeur vooral aan de aankleding ontlenen. Absolute duurzaamheid, tijdloze klasse. Maar natuurlijk verlang je van je badkamer dat ze ook vocht- en vlekbestendig en slipvrij is.

Welke natuursteen kies ik waar?

Natuursteen is een van de weinige materialen die het toelaten om vloer- en wandbekleding, maar ook andere elementen in de interieurafwerking (douchecel, wastafeltablet...) in hetzelfde materiaal te voorzien. Belangrijk bij je keuze? Ga altijd na of de natuursteen in kwestie geschikt is voor vochtgevoelige ruimtes.

 

EX-IT Architectuur

Badkamervloer: Hier geniet je van een ruime keuze in natuursteen, omdat hij minder blootgesteld wordt aan overvloedig water. Zorg bij je keuze voor tegels met antislipafwerking.

Basic Architects Aalst

Douchebak en -wanden: Hier kies je best voor waterresistente materialen. Graniet, basalt, leisteen of een geïmpregneerde harde kalksteen zijn geschikte materialen. Zorg ook zeker voor een goede antislipafwerking. De hoge porositeit van zandsteen en de zachtheid van bepaalde kalkstenen maken deze natuursteensoorten minder geschikt voor de douche.

Architect Pascal De Ro

Badkamertablet: Waarom geen tijdloze marmer voor de afwerking van je badkamertablet? Meerwaarde gegarandeerd! Een gepolijste afwerking doet het hier prima.


Welke afwerking kies ik?

Over smaak valt natuurlijk niet te redetwisten, maar je kiest toch maar beter voor een geschikte afwerking. Concreet? Gepolijste vloertegels vallen af te raden wegens te glad. Wat dan wel? Een afwerking met antislipwerking als fijn gebouchardeerd, gevlamd, satino, sabbiatino of geborsteld.

Ontdek hier alle 20 afwerkingsmogelijkheden

 

Natuursteenwanden in de badkamer

Iedereen kent de gladde, glanzende afwerking van natuursteen aan badkamerwanden. Voor een stralende indruk. En je vindt deze uitvoering in alle maten en vormen: mozaïeken (bijv. hexagons of visgraatmotiefjes), gladde strips, wandtegels of grote op maat gezaagde natuursteenplaten.

Tekst 3.1


Welke uitvoering kies ik?

Natuursteenstrips: Beltralinea-strips gekalibreerde natuursteenstrips. De verschillende formaten van de strips bieden onbeperkte, creatieve mogelijkheden. Door hun gladde oppervlak krijgt kalkaanslag minder kans.

In een kleinere badkamer creëren grote tegels een optisch ruimte-effect: je badkamer oogt groter. Er bestaan ook tegels met een keramische basis en een toplaag in marmer (Beltracer). Ideaal voor renovatieprojecten.

Ook almaar populairder: op maat gezaagde natuursteenplaten. Zo reduceer je het aantal voegen aanzienlijk. Klasse verzekerd! Tip: doe hiervoor beroep op een gespecialiseerde marmerbewerker.

Tekst 4


Plaatsing en onderhoud!

De plaatsing van natuursteen gebeurt met de grootste precisie, vakkennis en materialen. Zeker voor douchetoepassingen, want die vereisen speciale aandacht. Voorzie hier altijd een waterdichte oplossing tussen de wand en de bekleding. Zo vermijd je insijpelend water in de achterliggende muren. Gebruik ook kant-en-klare voegspecie en hanteer een niet-azijnhoudende silicone in hoeken en ruimtes waar het sanitair aansluit op de natuursteen.

Na de plaatsing raden we aan de natuursteen te behandelen met een impregneermiddel. Dat beschermt de natuursteen tegen vlekken door oliën en water. Hoe vaak? Een geïmpregneerde vloer om de 3 tot 5 jaar, een douchevloer om het half jaar. Welk product? Dat hangt af van de natuursteensoort. Vraag hiervoor altijd raad aan een vakman of contacteer onze technische dienst via info@beltrami.be - T: 056 /23 70 00. Ventileer ook zeker je badkamer voldoende, kwestie van schimmelaanslag te voorkomen.

Tip: voor regelmatig onderhoud gebruik je best zachte, niet-bijtende producten om kalk- en vlekvorming te vermijden. Makkelijk te bestellen via stonecare.be of in onze toonzaal.

Het summum van esthetiek in je badkamer? Vloer, wand en tablet in eenzelfde natuursteen. Op die manier creëer je eenheid en ruimte. Je badkamer oogt plots veel groter, zeker als je grote formaten en bleke (wit)tinten kiest.

Tekst 5.1

Conclusie? Natuursteen in je badkamer is altijd een topkeuze, want je creëert een meerwaarde voor je woning. Maar ook esthetisch is het een toekomstgerichte investering, want hij wordt alleen maar mooier met de tijd.

Advies nodig voor natuursteen in je badkamer? Maak een afspraak in onze showroom in Harelbeke.

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3