B Stories

Beltrami presenteert: de belangrijkste interieur- en tegeltrends van het moment!

02 maart 2020

Hoewel de meeste interieur- en kleurentrends wel een tijdje stand houden, zijn er jaarlijks toch een aantal nuances te bespeuren. Deze worden gedragen door datgene wat zich afspeelt op wereldvlak. Fascinerend, denk je? Dat is het ook! Beltrami neemt jou mee langsheen de meest in het oog springende interieurtrends van 2020, en vertaalt dit naar een bijzonder ogend aanbod in natuursteen voor binnen en buiten. Zet je schrap, want dit zijn dé tegeltrends van het moment!

Tegeltrend n° 1: Ecologie voorop

Het hele eco-gebeuren blijk niet langer een trend te zijn, maar wordt steeds meer een norm. Natuursteen past perfect in dit plaatje. Benieuwd naar hoe Beltrami deze nieuwe norm vertaalt naar prachtige natuursteen- en tegeltrends voor 2020? Reis even met ons mee!

Frankrijk: nieuwe graniet en tijdloze kalksteen
De Tarn-graniet
In 2019 werd Brachot -waartoe Beltrami behoort- eigenaar van een prachtige granietgroeve in de Zuid-Franse Tarnstreek. Tarn-graniet is eigenwijs gespikkeld en verkrijgbaar in een gevlamde afwerking. Dankzij haar bikkelharde karakter lenen deze Franse graniettegels zich perfect voor buitentoepassingen.

Herintroductie van 2 tijdloze Franse kalkstenen
Comblanchien LM en Massangis Beige Claire zijn twee tijdloze klassiekers. Ze beantwoorden door hun beige pasteltinten perfect aan de kleurentrends van 2020. Beide Franse kalkstenen hebben een beige achtergrond, opgefrist door roze (Comblanchien LM) of bruine partikels en fossielen (Massangis Beige Claire).

Tarn, Massangis Beige Claire, Comblanchien

Duitsland: uitbreiding Muschekalk
Muschel staat voor... juist, mossel. Muschelkalk typeert zich dan ook als een Duitse kalksteen met zichtbare schelpjes, kalkrestjes en fossielen. Dit materiaal is al jaren een gevestigde waarde in het Beltrami tegelgamma. Dit jaar werden enkele varianten toegevoegd die perfect inspelen op de trends van nu!

Muschelkalk Eibelstädter, Muschelkalk Blaubank en Muschelkalk Mooser         
Deze natuursteentegels typeren zich door warme, roestbruine vlekjes op een grijze, beige of bruine achtergrond. Met hun ruwe oppervlak en open structuur scheppen deze Muschelkalk-tegels bovendien binnen als buiten een doorleefd en authentiek karakter! Muschelkalk Mooser is verkrijgbaar in de gloednieuwe Arenado afwerking, wat het oppervlak van de tegel een ruw, fijn korrelig gevoel verleent.

Muschelkalk

Tegeltrend n° 2: Drang naar imperfectie, rust en stilte

De hedendaagse mens wil stilte, rust, en een veilige cocon die ons terugbrengt naar onze roots: de natuur. Rustscheppende kleurtinten zoals beige, poederroze en nude zijn dé trendkleuren voor je interieur anno 2020. We vullen dit aan met diepwarme aardetinten zoals bruin, roest of oranje. De Muschekalks voelen zich met hun roestkleurige partikels al heel erg thuis in dit rijtje, maar er is er eentje die er met kop en schouders bovenuit steekt...

Travertin, als antwoord op dé trendkleur voor stilte en rust
Travertin belooft het nieuwe marmer te worden! Deze beauty wordt dan ook in al haar hoedanigheden verwelkomd: in beige, greige, bruin of bruinroze, gelijnd of in wolkmotief, met of zonder polyestervulling. Door haar zachte kleurnuances, speels ogende gaatjes en andere zichtbare overblijfselen van planten en zeediertjes, is dit prachtmateriaal bovendien een ideale bondgenoot voor warme houttinten, maar ook voor uitgesproken kleuren en dramatische materialen.

Beltrami's travertins in the spotlight:

Sinai Pearl, Pietra Bicci

Tegeltrend n° 3: Ruw, robuust en bovenal echt

We hadden het er reeds over: we willen vloeren, wanden en een interieur dat echt en doorleefd is, en waar natuurlijke imperfectie helemaal wordt verwelkomd. We halen de natuur in huis, en die mag zich best vertonen in haar meest authentieke karakter: bruut, ruw en robuust.

Nieuwe Stonepanels voor wanden en gevels
Deze natuursteentrips worden gekenmerkt door een natuurruw oppervlak en geven een uniek effect aan wanden en gevels. De reeksen Stoneskin, B-Rocks, Minipanels en Stonepanels bieden dan ook een perfect antwoord op de drang naar onvervalste authenticiteit en robuustheid.

Nieuw in het rijtje:

 • Nero Santiago Minipanels: Deze ministripjes in Chinese graniet springen met hun zwart-witte korrelstructuur en gestreepte look instant in het oog.
 • Asian Wood Stonepanels: Stonepanels zijn iets minder bruut dan Stoneskin. Asian Wood is een Chinese kalksteen met een golvende grijswit patroon voor een extra speels effect.
 • Silver Grey Stonepanels: De Indische leisteen Silver Grey komt verrassend uit de hoek dankzij een subtiele glinstering in het grijze kleurenpalet.
  panels, nero santiago, asian wood, silver grey

  Tegeltrend n° 4: Terrazzo houdt stevig stand 

  Terrazzo vormde ook de voorbije jaren reeds een blikvanger in huis dankzij haar kleurrijke en gespikkelde karakter, en ze belooft dat ook de komende jaren te blijven doen. Vloeren, wanden, trappen of werkbladen in terrazzo zullen ook in 2020 en 2021 de interieur- en tegeltrends te bepalen.
  Oorspronkelijk lanceerde Beltrami enkel terrazzo in platen (van waaruit maattegels konden worden verzaagd). Dit platengamma werd recent aangevuld met een nieuwe tint: Ciottoli Beige. Maar het leukste nieuws is dat vanaf heden ook standaardtegels uit stock in acht terrazzo-kleuren en in verzoete afwerking verkrijgbaar zijn, dit alles in de maten 60/60/2, 60/40/2 en 40/40/2 cm.

   

  Terrazzo nougat

  Tegeltrend n° 5: Grootformaattegels

  Grootformaattegels -de zogenaamde XXL-tegels- zijn zowel als binnen- en buitenbevloering bijzonder populair, en dat zullen ze ook de komende jaren nog volop blijven. Als antwoord hierop lanceert Beltrami het nieuwe formaat 80x80 cm met bijpassende zwembadboorden in de drie meest populaire materialen voor buitenafwerking: Pepperino Dark, Imperial Dark & Sinai Pearl.

   

  Benieuwd hoe al deze interieur- en tegeltrends er in het echt uitzien?

  Of je nu op zoek bent naar vloertegels in natuursteen, een keukenwerkblad in marmer, wandtegels voor in je badkamer of grootformaattegels voor op je terras: Beltrami in Harelbeke heeft bijzonder veel in haar mars en maakt van jouw huis een ware Thuis!

  Nieuwsgierig?
  Plan dan een afspraak met onze toonzaaladviseur voor een bezoek aan onze binnen- en buitenshowroom en laat je verleiden door het wonder van de natuur.

  cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3