B Stories

De nieuwste natuursteen- en tegeltrends voor 2019 beloven warmte en authenticiteit met een speels vleugje drama voor vloeren en wanden

14 maart 2019
Verde Levanto - Brosso Vecchio
Bianco Carrara - Mosaics HB2<br />©Homesweethomemagazine - Nick Cannaerts.
Black Glacier
Donatello
Paonazzo Calacatta
Quatre Saisons Eté
Rossa Francia
Verde Luano
Muschelkalk Mix - Brossato
Kilkenny Limestone
Kilkenny Limestone
Kilkenny Limestone
Pierre Chateau Beige<br />Stand Stylmar - Batibouw
Pierre Chateau Beige<br />Stand Stylmar - Batibouw
Pierre Chateau Beige<br />Stand Stylmar - Batibouw

Interieur- en stijltrends evolueren voortdurend. Ook voor 2019-2020 staan er heel wat nieuwigheden ongeduldig te trappelen om jouw keuken, badkamer of andere woonruimtes te inspireren met hun niet te evenaren charme en eigenzinnige karakter. Beltrami zocht uit hoe deze nieuwe woontrends zich vertalen naar vloer- en wandbekleding, en naar de meest passende natuursteen- en tegeltrends voor 2019.

Living Coral, de trendkleur van 2019

Waar de kleur roze ons interieur de voorbije jaren omhelsde als een rustgevende bondgenoot, is deze gemoedstrelende aanwezige in 2019 uitgegroeid tot een volwassen geworden kleur die streeft naar zowel speelsheid als authenticiteit. Dit vertaalt zich in een variatie aan warme aardetinten waarbij Living Coral werd uitgeroepen tot dé trendkleur van 2019. Je kan Living Coral (Pantone 16-1546) het best omschrijven als een optimistisch koraaloranje met een roosrode en gouden ondertoon.

Deze trendkleur van 2019 staat symbool voor onze nood aan warmtespeelsheid en authenticiteit. Drie eigenschappen die we ook terugvinden in de nieuwste natuursteen- en tegeltrends voor 2019.

Lees je even mee?

Warmte. Zachte kleuren gecombineerd met uitbundige accenten

Warmte. Zachte kleuren gecombineerd met uitbundige accenten

Living Coral kent heel wat afgeleiden. We zagen de trend naar deze diepwarme kleur reeds opduiken in de felle comeback van de heerlijk zachte travertins. Variërend in tinten van lentehoning, over goudkleurige caramel tot warm bruingrijs biedt een vloer in travertin nog steeds een antwoord op onze vraag naar warme zachtheid. Deze unieke zoetwaterkalksteen met haar typische gaatjes is echter niet de enige die aan de natuursteen- en tegeltrends voor 2019 beantwoordt. Wat dacht je van enkele uitgesproken marmers of breccia's in kleurschakeringen variërend tussen nude, peach of terracotta?

Uitgesproken, zegt u? Jazeker. In 2019 willen we naast aardse zachtheid als stabiele ondertoon, een flink streepje drama en contrasterende uitbundigheid. Kleurrijke accenten, koude metallicas met structuur, zware geribde stoffen, donkerkleurige hoogglans en kranen in geborstelde of glanzende messing: het zijn enkele karaktervolle blikvangers die leven brengen binnen de rust van de huiselijke cocon. 

Dé kleur die zich hierbij als een vis in het water voelt, is blauw. Maar ook groen blijft ons interieur bepalen, zij het dan meer in afgeleide tinten zoals geelgroen, kakigroen, mosgroen of muntgroen. 

 

Beltrami inspireert: natuursteen in de trendkleuren voor 2019

Benieuwd hoe deze trendkleuren zicht vertalen naar de nieuwste natuursteen- en tegeltrends voor 2019?

Als groothandel in natuursteen en specialist in woontrends inspireert Beltrami jou met volgende pareltjes voor vloeren, wanden of als interieurbekleding:

1. Uitgesproken marmers in aarde- en terracottatinten:

• Rouge Royal
• Rosso Francia
• Rosso Levanto
• Travertino Titanium Oro Vein cut
• Frappuccino
• Gaudi Brown
• Marmi di Giove

Rossa Francia

2. Natuursteen in beige, greige, nude, perzik, koraal of roze:

• Quatre Saison d'été
• Breccia Pernice
• Arabescato Orobico Grigio Rosa
• Pietra Bicci
• Travertino Titanium
• Noisette Fleury

Quatre Saisons Eté

3. Blauwe natuursteen:

• Azul Celeste
• Azul Macaubas
• Azul Boquira
• Sodalite Blue
• Paonazza Calacatta
• Belgische en Ierse Blauwsteen in tal van afwerkingen

Paonazzo Calacatta

4. Groene natuursteen:

• Vert Aver
• Verde Levanto
• Verde Luano
• Ice jade Green

Verde Luano

Benieuwd hoe deze schoonheden er in werkelijkheid uitzien? U kan ze op afspraak komen bewonderen in onze showroom en Stone Gallery!

Speelsheid. Ronde vormen en geometrische figuren

De trendkleur voor 2019 Living Coral heeft het serieuze imago van strak roze van zich afgeschud, en dient zich met een speels oranjeroos aan binnen jouw leefruimtes. Die speelsheid ontdekken we niet enkel door de gouden gloed die zich onder dit peachy-pink verschuilt, maar ook in vormen en texturen. We hebben het helemaal gehad met het clean en strak karakter van de voorbije jaren, en kiezen volop voor stijlvolle bogen en afgeronde vormen. Noem het gerust de intrede van het vrouwelijke aspect binnen het interieur. Ook geometrische figuren zoals cirkels vormen hier een verlengstuk op, aangevuld met andere speelse en zelfs drukke vormen zoals hexagoonmotieven, visgraatpatronen of vloeren en wanden met zwarte en witte accenten. We kiezen vandaag ook liever voor marmers met een grillige adering en gebogen vormen in plaats van het strakke lijnenspel waar we zolang aan hebben vastgehouden.

Speelsheid vinden we niet enkel terug in het materiaal op zich, maar ook in de combinatie van verschillende materialen en afwerkingen. In de nieuwste natuursteen- en tegeltrends voor 2019 vertaalt deze speelsheid zich o.a. in een mix & match aan lengtes, breedtes, diktes en soorten afwerkingen van tegels.

Beltrami adviseert: durf mixen met vormen en texturen

1. Beltralinea: helemaal terug van weggeweest

Voorzie binnen- en buitenmuren van een originele en trendy twist en breng de natuursteen- en tegeltrends voor 2019 niet alleen binnen in je woonkamer maar ook op je muur en gevel! Maak van je wand een prachtige blikvanger dankzij de Beltralinea 3D-strips. Met hun diverse breedtes, vrije lengtes en variërende diktes geven ze zowel verticaal als horizontaal geplaatst een originele twist aan je interieur of gevel. De strips zijn verkrijgbaar in tal van eigen afwerkingen zoals sensato of brosso vecchio, of in een mix van diverse afwerkingen voor een ultiem mix & match effect!

Tip! Kilkenny Limestone Mix: prachtige Ierse blauwsteen in steenstrips van 5cm breedte en dikte, en met variërende lengtes en afwerkingen. Perfect geschikt voor opritten of als originele terrasbekleding.

Beltralinea 3D-strips

2. Nieuwe tegels in uitgesproken natuursteen

Naast de Beltralinea strips breidt Beltrami haar tegelreeks uit met tal van nieuwe tegels en banden op 2cm dikte die vroeger enkel in platen te verkrijgen waren. Experimenteer erop los met vloer- en wandtegels in uitgesproken marmers, travertins en kalkstenen met de meest opmerkelijke kleuren en afwerkingen. De banden zijn 60cm breed en komen in variabele lengtes en diverse afwerkingen. Je kan dus mixen en matchen met afmetingen én afwerkingen voor een subliem en uiterst origineel resultaat.

Een greep uit ons nieuwe tegelaanbod in een waaier aan kleuren:

• Bianco Royal
• Donatello
• Emperador Black
• Henri IV
• Pietra Bicci

• Rosso Levanto
• Travertino Titanium
• Tundra Grey
• Verde Levanto
• Lanvignes

3. Natuursteen in ronde vormen en geometrische patronen

Wil je ook de trend naar ronde vormen of geometrische patronen toepassen in je interieur? Dan vormen marmers met gebogen vormen zoals de Verde Luano, Donatello of Arabescato Orobico voor een ontegensprekelijk wow-effect in jouw keuken, badkamer of woonkamer. Maar ook natuursteen in hexagon-mozaïek of visgraattegeltjes brengen, zeker wanneer ze worden gecombineerd met andere authentieke materialen zoals hout, het beste van jouw interieurobjecten naar boven!

Mozaïek en Visgraatmotief

4. Accenten in zwart-wit

Durf jij de zachte peachy ondertoon van je interieur doorbreken met straffe accenten in zwart-wit? Kanjers zoals de Black Glacier, Breccia Imperiale of de Arabescato Orobico Black beloven je een schouwspel aan zwarte en zware aders met een uitgesproken structuur en reliëf. Verfijnde witte marmers met subtiele of net karaktervolle aders vinden we terug in de Bianco America, Volakas, Magnific White of nog in de nagelnieuwe Penthelikon White met haar lichtgroene adering. 

Tip: Kom deze oogstrelende juweeltjes bekijken in onze Stone Gallery!

Authenticiteit. Geleefde afwerkingen, dramatische marmers en natuursteen ‘van bij ons'

Waar we tot enkele jaren terug nog streefden naar de ultieme perfectie en de witste marmer met de minste adering, willen we vandaag weer helemaal terug naar onze oorsprong. Vaarwel schijnbare perfectie, welkom brute echtheid. Authenticiteit is hier het sleutelwoord dat ons leidt langsheen ruwe oppervlakken, echte structuren, en materialen die hun verhaal vertellen doorheen de tijd. Dat natuursteen met haar eeuwenoude en grillige karakter hier de nagel op de kop slaat, hoeft geen uitleg. We kiezen daarenboven steeds meer bewust voor materialen ‘van bij ons'. De stijgende vraag naar Europese natuursteen sluit hier naadloos bij aan.

Beltrami stimuleert: authentieke natuursteen en tegels ‘met een ziel'

1. Bourgondische kasteeldallen

Ook deze interieurtrend weerspiegelt zich in de nieuwe natuursteen- en tegeltrends voor 2019. Een absolute topper en gloednieuw binnen de exclusieve Bspecial-reeks, zijn de authentieke Bourgondische ‘Pierres Chateaux'. Deze langwerpige kasteeldallen in banden van 60cm breed zijn geschikt voor binnenbevloering en komen standaard in de afwerking ‘Vieux Castel'. De gekartelde randen en de verouderde look geven deze unieke vloertegels een bijzonder ‘geleefd' en authentiek effect.

De Pierres Chateaux-tegels zijn beschikbaar in verschillende soorten blauwsteen en beige kalksteen. Hierdoor kan je opnieuw mixen en matchen in kleur, maar ook in lengte en afwerking. Leg je deze Bourgondische Kasteeldallen bovendien in Groot Romeins Verband, dan beloven deze unieke vloertegels een woonruimte die nooit gaat vervelen.

Bourgondische kasteeldallen - Pierres Chateaux

2. Muschelkalk: natuursteen van bij ons

De Muschelkalk is dankzij haar zichtbare fossielen en spikkels in tinten van bruin tot blauw, een Duitse kalksteen van topkwaliteit en perfect geschikt voor exclusieve toepassingen binnen- en buitenshuis. Deze bijzondere natuursteen had zich reeds een prominent zitje in het Bspecial gamma van Beltrami veroverd, maar wordt nu flink uitgebreid met de nieuwe afwerking ‘Sabantico', de introductie van de selectie ‘Blaubank' en het aanbod ‘Muschelkalk Mix'.

Sabantico is een lichtruwe afwerking met een matte look en een verouderd effect, en omhult de Muschelkalk met een sfeer van authenticiteit.

De Muschelkalk Blaubank wordt ontgonnen uit een speciale laag van de Duitse Mooser groeve en kenmerkt zich door een blauwe ondertoon en goudkleurige accenten.

De Muschelkalk Mix doet je vast al vermoeden waar hij voor staat: eindeloos mixen en matchen met verschillende types Muschelkalk in diverse kleurschakeringen en afwerkingen.

Muschelkalk Mix Brossato

Door de flinke uitbreiding van het aanbod Muschelkalk speelt Beltrami naadloos in op de groeiende vraag naar Europese kalksteen, of beter, naar natuursteen van bij ons.

3. Fossil Stone: authenticiteit troef

Gloednieuw en oeroud is deze zeldzame Ierse schone. De Fossil Stone is evenzeer een natuursteen van bij ons, maar enkel te vinden in de Kilkenny Limestone groeves in Ierland en meer bepaald in de Carlow en Kellymount groeve. Met haar grote witte fossielen van oesters, schelpjes en koralen is Fossil Stone een Ierse blauwe hardsteen die je nooit eerder aanschouwde.

Fossil Stone staat voor authenticiteit in de breedste zin van het woord, wat met deze steen haal je niet alleen een blikvanger van formaat, maar daarenboven eeuwenoude zichtbare geschiedenis in huis. De tegels in de afwerking Sensato voelen zich binnenshuis op hun best, maar Fossil Stone kan ook in andere afwerkingen op maat worden aangeboden voor binnen- én buitentoepassingen.

Fossil Stone

4. Dramatisch mooie marmer

We hadden het er reeds over: natuursteen is op en top trendy. Het is een oneindig veelzijdig materiaal dat leeft en een unieke geschiedenis vertelt. We willen een interieur met een ziel die daarenboven onze bondgenoot wordt doorheen de tijd. Binnen de nieuwe natuursteen- en tegeltrends voor 2019 hoort best een vleugje dramatiek om het honingkleurige karakter van de trendkleur Living Coral te kruiden. Marmers met dramatische tekeningen zoals Rosso Levanto, Verde Levanto, Arabescato Grigio Black en vele anderen passen helemaal in het rijtje. Ze vertonen een eindeloos schouwspel van golvende structuren, grillige aders en ongrijpbare tekeningen.

Verde Levanto

Ben jij klaar om verwonderd te raken?

We somden hierboven een heel lijstje aan onweerstaanbare blikvangers voor jou op, maar er gaat niks boven het aanschouwen van dit unieke tafereel met je eigen ogen. Speciaal daarvoor bouwde Beltrami de Stone Gallery waar je je kan vergapen aan meer dan 800 exclusieve natuursteenplaten en de pracht die de natuur ons biedt. Naast de platenhal vind je in onze binnen- en buitenshowroom de meest recente natuursteen- en tegeltrends voor 2019 terug zoals onze Bourgondische kasteeldallen, Beltralinea strips, de zeldzame Fossil Stone, heerlijk zachte travertins, nieuwe vloer- en wandtegels in gedurfde marmers of gitzwarte granieten voor uw terras. Maar ook klassiekers zoals o.a. onze Belgische en Ierse Blauwsteen vind je er in een eindeloos aanbod aan afmetingen en afwerkingen terug.

 

Ben jij klaar om verwonderd te raken? Plan dan een afspraak met onze toonzaaladviseur voor een bezoek aan de showroom en Stone Gallery van Beltrami in Harelbeke.

Verwonder mij!
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3