India

Duurzaam ondernemen

Health Camp Govindhpura (India)
Health Camp Govindhpura (India)
Health Camp Govindhpura (India)
Conferentie Kota (India)
Health Camp Govindhpura (India)Respect voor mens en natuur

Wie natuursteen verhandelt, krijgt het materiaal van moeder natuur. Beltrami kiest er heel bewust voor om de natuur ook iets terug te geven: respect. Alle Beltrami natuursteen vindt haar oorsprong in erkende en kwaliteitsgerichte steengroeves. Zo ben je zeker van een topproduct dat met zorg voor mens en natuur is ontstaan.

Beltrami houdt hierbij de controle in eigen beheer: onze specialisten bezoeken de groeves en ervaren zelf hoe de steen ontgonnen wordt. We krijgen de verhalen altijd uit eerste hand.

Duurzame natuursteen

Beltrami gelooft sterkt in duurzaam ondernemen met het oog op de toekomst. Wij willen samen groeien met onze klanten, medewerkers en leveranciers. Het welzijn van ons personeel staat centraal, van groeve tot hoofdkantoor, want dat is onze plicht.  

Wij dragen zorg voor hen tijdens alle fases van het proces: van ontginning tot productie over naar verkoop. Bram Callewier, zaakvoerder en zoon van General Manager Herwig Callewier, engageert zich hier ook in zijn vrije tijd voor en probeert op verschillende sociale en geografische fronten een lans te breken voor duurzamere handel.

Child Labour Free Zones

Enkele populaire producten zoals Kandla Grey en Kandla Ochre halen wij uit Rajasthan, India, waar de arbeids-en leefomstandigheden soms onaanvaardbaar zijn. In 2009 zijn we dan ook intensief op zoek beginnen gaan naar praktische oplossingen om onze medewerkers een beter leven te schenken. 

Met een duidelijke visie voor ogen en betrouwbare partners aan onze zijde, zijn we in 2013 van start gegaan met een 'Child Labour Free Zone'. Een kindervrije arbeidsplaats. Dat project leiden we in samenwerking met de NGO's LIWManjari en de coalitie Stop Kinderarbeid. Het doel is om de toegang tot onderwijs te vergemakkelijken voor kinderen die daar leven en die vaak gedwongen worden om de school voortijdig te verlaten. Geleidelijk maar zeker zorgt het project voor een gedragsverandering waar zij de vruchten van plukken. We zijn dan ook van plan om het project uitbreiden naar de omliggende dorpen.

No child left behind!

Al jarenlang onderneemt Beltrami actief stappen voor ethisch ondernemen door in aankooplanden als India en China maatschappelijke en werkgerelateerde problemen aan te pakken.

In 2013 zijn we gestart met een kleinschalig project om kinderarbeid uit te bannen in Budhpura, een afgelegen woestijndorp in de Indiaanse staat Rajasthan, waar veel zandsteen wordt aangekocht. Vorig jaar is London Stone, een andere Britse natuursteenimporteur, mee in het verhaal gestapt. Momenteel levert het project tastbare resultaten op: kinderen gaan nu terug naar school gaan, zoals het hoort.

Samen met Steven van London Stone starten we binnenkort een zes maanden durende campagne om mensen bewust te maken van het goede werk dat in India wordt geleverd. In een reeks informatieve blogposts zullen we dieper ingaan op de oorzaken van kinderarbeid in India en op de door de gemeenschap aangestuurde initiatieven die helpen om kinderen opnieuw op de schoolbanken te krijgen.

De eerste blog reeds online via:

http://www.nochildleftbehind.be

Ook op Twitter zijn we te volgen via:

@Children4School

 

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3