B Stories

Beltrami zet schouders mee onder Trustone-Initiatief

13 mei 2019

Op vrijdag 10 mei 2019 ondertekende Beltrami - samen met de voltallige Benelux Federatie van Natuursteengroothandels (kortweg FEBENAT) - het Trustone convenant in aanwezigheid van Minister-president van de Vlaamse Regering Geert Bourgeois.

Trustone
Trustone
Trustone is een Vlaams-Nederlands initiatief waarbij overheden, vakbonden, ngo's en de natuursteensector afspraken maken voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen uit risicolanden zoals India en China.

Voor de Brachot-Hermant Group is duurzaam ondernemen echter geen nieuw gegeven. Bram Callewier, General Manager Stoneasy.com (onderdeel van de Brachot-Hermant Group), engageert zich zelf al meer dan 10 jaar voor duurzame handel. Een aantal lokale projecten - met het oog op maatschappelijk en sociale duurzaamheid - werden de voorbije jaren gerealiseerd. Bram was bijgevolg zeer nauw betrokken bij de onderhandelingen die hebben geleid tot de oprichting van Trustone.

Trustone staat niet alleen open voor directe importeurs maar ook voor indirecte importeurs zoals bouwmaterialen, natuursteenverwerkers en aannemers actief in wegenbouw met als doel om ook de eindconsument te bereiken.

Klik hier voor meer informatie over het Trustone Initiatief
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3