B Stories

Beltrami viert 30ste verjaardag!

29 april 2016

Natuursteenbedrijf BELTRAMI uit Harelbeke is jarig. De internationale groothandel met vestigingen in Harelbeke, Brugge, Halesowen (UK) en Fréjus (FR) viert in 2016  haar 30-jarig bestaan. Beltrami is in die tijd uitgegroeid tot dé specialist op gebied van natuursteen.

We schrijven dinsdag 29 april 1986. De dag dat natuursteengroothandel BELTRAMI NV werd opgericht. Op 23-jarige leeftijd ging Herwig Callewier de uitdaging aan en startte een bijzonder avontuur waarvan hij het succes zelf niet had kunnen inschatten. Langzaam maar zeker groeide het Harelbeeks bedrijf uit tot een absolute trendsetteren innovator in de natuursteensector. En dit niet alleen in eigen land; ook in de UK, Frankrijk en Luxemburg heeft Beltrami haar strepen verdiend. 

Vandaag stelt de groep met haar 4 vestigingen een 90 tal medewerkers tewerk. In 2015 bedroeg de geconsolideerde groepsomzet 40mln Eur.

Dertig jaar later staat Beltrami voor enkele grote uitdagingen, niet in het minst de opkomst van keramiek en andere natuursteenimitaties. Beltrami blijft echter loyaal en hernieuwde recentelijk nog de belofte van absolute trouw aan haar grootste passie:natuursteen

Bewijze de intrek van de platenafdeling in een gloednieuw depot eind 2015 en de huidige investeringen in een zaag- en oppervlaktebewerkingscentrum dat later dit jaar zal geopend worden.

Herwig Callewier en zijn ervaren team stellen alles in het werk om dé referentie in natuursteen te zijn én te blijven door te innoveren in speciale formaten, unieke afwerkingen, bijzondere types en exclusieve materialen. 

Nieuwkomers als SAHARA NOIR, CEPPO, EMPERADOR BLACK, CALACATTA, BROWN SILK en SAN PIETRO in tal van diverse afwerkingen (sabbiatino, bouchardino, sablino, skintouch, satino, etc.) zijn hiervan een mooi voorbeeld. 

In de reeks Beltralinea Mosaics en Strips (Stonepanels, B-Rocks, Stoneskin, etc.) doen zich innovaties voor waardoor Beltrami haar imago als trendsetter alle eer aandoet. Door de introductie van de Megategels bewijst Beltrami dat ook natuursteen (graniet) in uitzonderlijk grote formaten (tot 120x120 cm) buitenshuis kan geplaatst worden.

BELTRAMI gelooft sterk in Duurzaam Ondernemen met het oog op de toekomst. Samen met alle stakeholders (klanten, medewerkers, leveranciers, etc.) wordt geopteerd voor een lange termijn visie waarbij een goede verstandhouding, een correcte prijs-kwaliteitsverhouding en een doorgedreven klantvriendelijke aanpak centraal staan.

In de 1650m² inspirerende toonzaal in de Venetiëlaan in Harelbeke krijgen alle bezoekers tijdens deze verjaardagsmaand een smakelijke verrassing.

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3