B Stories

Beltrami samen met Luce di Carrara op Interieur 2016

19 augustus 2016

Beltrami verrastte opnieuw met een gedurfde portie creativiteit en innovatie met natuursteen. Op Interieur 2016 werkten ze hiervoor samen met de Italiaanse marmerleverancier Henraux, die met de Luce di Carrara collectie een reeks bijzondere interieurprojecten presenteert waarin het unieke karakter van marmer wordt gecombineerd met een onfeilbaar design, geworteld in een sterke industriële traditie.

Het resultaat is een serie karakteristieke producten waarin de natuurlijke schoonheid van natuursteen perfect wordt verenigd met de gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en betrouwbaarheid van een hedendaags ontwerp.

Designer Lorenzo Damiani stond in voor het unieke ontwerp van de stand, waarbij het natuurlijke, verfijnde karakter van natuursteen schitterde in een open, karaktervolle sfeer van strakke lijnen met puur wit, licht zilver en diepe zwarttinten.

Lorenzo Damiani stond mee aan de wieg van de eerste reeks Luce di Carrara designs. Met zijn opmerkelijke wastafel uit de Monolithos collectie verenigt hij functionaliteiten esthetiek in één simpel ontwerp. De essentie van creativiteit ligt in de interactie tussen de twee authentieke materialen (natuursteen en hout), perfect samengebracht in één minimalistisch en stijlvol design.

Met zijn nieuwste project, de Continuum reeks, slaagt Lorenzo Damiani er opnieuw in om een herinterpretatie neer te zetten van een iconisch maar eenvoudig ontwerp van een tafel, met gebruik van natuurlijke materialen waarvan de schoonheid niet vervaagt. De krachtige uitdrukking wordt versterkt door het lijnenspel en de schakeringen die in elk deel van de tafel anders zijn. Het object wordt zelf een verbindend element tussen de omliggende omgeving en het design: de vloer is de 'ziel' waaruit de tafel geboren wordt, waardoor er een micro-omgeving boven de bestaande vloer ontstaat.

Beltrami is exclusief verdeler van de Luce di Carrara reeks in België.

Luce di Carrara<br />Interieur 2016
Luce di Carrara<br />Interieur 2016
Luce di Carrara<br />Interieur 2016
Luce di Carrara<br />Interieur 2016
Luce di Carrara<br />Interieur 2016
cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3