B Stories

Beltrami presenteert Fossil Stone op Architect@Work Kortrijk 2019 (9/10 mei)

25 april 2019

Beltrami Natural Stone pakt dit jaar op Architect@Work uit met een bijzonder en zeer exclusief product uit de fossiele laag van de Kilkenny Limestone groeves. Deze Ierse groeves in Blauwe Hardsteen zijn eigendom van de Brachot-Hermant Group, waartoe ook Beltrami Natural Stone behoort.

Beltrami presenteert Fossil Stone op architect@work 2019 - Kortrijk 9/05 - 10/05
Fossil-aquapower
Fossil-letano
Fossil-sensato
Coral-linea
Coral-fijngebouchardeerd
Coral-microsabbiatino
Coral-rockfinisch

De Fossil Stone binnen de Kilkenny Limestone is uniek door de aanwezigheid en de omvang van het aantal oester- en koraalfossielen. Het materiaal wordt exclusief ontgonnen uit de Ierse groeves Carlow en Kellymount. Voor de Fossil Stone selecteert men heel gericht de natuursteenblokken uit die zeldzame laag van de groeves die zo uitzonderlijk veel fossielen bevat.

De afwerking gebeurt onder andere in het Beltrami Stonelab in Harelbeke. Zo krijgt de Kilkenny Limestone na de oppervlaktebewerking een andere uitstraling: bleker of juist donkerder, ruw, glad of eerder mat, met of zonder voelbare structuur, enzovoort.

Binnen de Fossil Stone onderscheiden we de Fossil- en de Coral-reeks.

Fossil

In de Fossil zitten grote, witte fossielen van oesters en schelpjes in de kalksteen. Speciaal voor Architect@Work zal deze natuursteen worden gepresenteerd in de innovatieve letano oppervlaktebewerking. De natuursteenplaat wordt door deze behandeling zeer mat en donker van kleur zodat de witte schelpfossielen nog meer opvallen.

De Fossil-reeks is geschikt voor exclusieve toepassingen binnenshuis (tegels en interieurafwerking) en buitenshuis (gevel- en vloerbekleding) en wordt zowel aangeboden in standaardtegels van 60/40 cm of 60/60 cm in sensato-afwerking als in platen met diverse afwerkingen. De platen zijn perfect voor interieurafwerking, bijvoorbeeld als werkblad of traptreden, maar kunnen ook verzaagd worden in tegels volgens formaat naar keuze.

Coral

De Coral-reeks is heel bijzonder door de grote koraalpatronen op het oppervlak. Een serie aan afwerkingen zal op een creatieve manier op Architect@Work te bewonderen zijn. De Coral-variant van de Ierse Fossil Stone wordt gebruikt voor toepassingen binnenshuis, onder meer voor wand- en vloerbekleding, maar is ook geschikt voor buitenshuis als vloer- en gevelbekleding.

 


BELTRAMI OP ARCHITECT@WORK KORTRIJK

Kortrijk Xpo, 9 - 10 mei 2019 
Stand 59

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3