B Stories

De klasse van marmer in een landelijk decor

Bianco America
Woodstone Grey
Woodstone Grey
Calacatta Machia Oro
Sahara Noir
Woodstone Grey & Bianco Carrara & Bianco America
Bianco America & Woodstone Grey
Calacatta Machia Oro & Sahara Noir
Calacatta Machia Oro & Sahara Noir
Sahara Noir
Calacatta Machia Oro & Sahara Noir
Sahara Noir
Bianco Carrara
Bianco Carrara
Woodstone Grey
Woodstone Grey
Woodstone Grey
Woodstone Grey
Bianco Carrara & Sahara Noir
Bianco Carrara

Architect Bernard De Clerck laat in deze gerenoveerde boerderij de stijlvolle klasse en rustgevende uitstraling eigen aan de hoeve weer helemaal herleven.

In deze 'landelijk moderne' stijl valt de integratie van tal van exclusieve marmers en andere natuursteen onmiddellijk op. Het sierlijk en duurzaam karakter van dit materiaal gaat immers hand in hand met de warme en elegante touch van de woning.

Zo kleurt de grijze Woodstone Grey (maattegels) de vloer van het volledige gelijkvloers. Deze kalksteen laat door haar houtlook een parketgevoel na, maar biedt door haar unieke eigenschappen naar duurzaamheid en schoonheid toe een grotere meerwaarde.

De Bianco America siert het werkblad op het keukeneiland, en verleent in combinatie met het bronzen kraanwerk een witte, frisse look met high-end uitstraling. De Bianco Carrara op de eettafel schenkt een minimalistische elegantie aan de keuken.

Absolute blikvanger in huis is de ouderlijke badkamer. De versmelting van de gepolijste Sahara Noir (marmer/ wand- en vloerbekleding) met de Calacatta Machia Oro zorgt voor een uniek schouwspel. De koperen aders van de Calacatta verenigen zich naadloos met het bronzen kraanwerk.

Architect: Bernard De Clerck - Tielt
Uitvoerder: Andy Samyn  - Ledegem


Interieurtrend 2018! Heart wood

Gespot! Een nieuwe woontrend met een bijzonder hoog knuffelgehalte: fluwelen sierkussens, fluffige wollen elementen in perfecte harmonie met warme, zachte poedertinten in roze, greige en taupe. Feilloos te combineren met natuurlijke materialen als rotan, natuursteen, hout, etc. met vergrijsde en beige ondertoon.

Met de Heart Wood-trend krijgt het interieur een eerder klassiek en 'veilig' karakter. Een plek waar je helemaal tot rust komt, cosyness en warmte creëert en de batterijen weer helemaal laat opladen.

Voorgestelde materialen:

Breccia Rosso: Chinese Breccia - gepolijst (Nieuw!)
Sinai Pearl: Egyptische kalksteen - diamante
Sinai Pearl: Egyptische kalksteen - bouchardino
Tavoli: Versaille marmer - collectie Luce di Carrara
Copernico: Evia marmer - collectie Luce di Carrara

 


Beltrami en Brachot bundelen krachten

Per 10 november 2017 zijn de aandelen van de Beltrami Groep, een internationale groothandel in natuursteen met vestigingen in België (Harelbeke en Brugge), UK en Frankrijk overgedragen naar de groep Brachot-Hermant. De overdracht belooft een sterkere marktpositie en schaalvergroting voor zowel Beltrami en Stoneasy.com als voor Brachot. Dit bewijst dat de continuïteit en consolidatie in de natuursteen- en bouwsector voortduurt.


Hinder door wegenwerken

Van mid november 2017 tem september 2018 zullen er in de Venetiëlaan-Spinnerijstraat verscheidene doorsteken moeten gebeuren voor de aanleg van de nieuwe waterleiding. Hierdoor zal er de komende weken een gewijzigde verkeersituatie gelden.
Beltrami NV blijft steeds bereikbaar, mits men de nodige rondleiding volgt.
Excuseert u ons voor de mogelijke hinder.


Trendalert! Let's talk Terrazzo

BTL White Carrara Pebble
BTL Ceppo
BTL Massa White
BTL Nero Ebano
BTL Pebble Black

Inspelend op de laatste trends blaast Beltrami de vintage terrazzo look en feel nieuw leven in!

De gloednieuwe Beltrami Terrazzo Line (kortweg BTL) biedt gespikkelde natuursteenplaten uit kwaliteitsvolle en duurzame marmermozaïek, bestaande uit marmerkorrels en cementbindmiddel.

Terrazzo (of granito) kende vroeger een immense populariteit voor de vloeren van Italiaanse palazzo's, maar is nu gestart aan een heuse comeback! Een ware eyecatcher als vloer- of wandbekleding, of waarom niet als vrolijke, gewaagde toets voor je decoratie of badkamermeubel?


5 referenties
BTL White Carrara Pebble
BTL Ceppo
BTL Massa White
BTL Nero Ebano
BTL Pebble Black

Afwerking

Verzoet of brossato

Afmeting
305 x 125 cm
2 - 3 cm dikte


Beltrami en Duurzaam Ondernemen

Op 26 augustus 2017 kwam De Standaard met een kritisch artikel over de arbeidstoestand in Zuid-Indische groeves. Beltrami Groep neemt sinds lange tijd zijn verantwoordelijkheid en blijft samen met The Forest Trust - TFT werken aan meer transparantie en betere arbeidsomstandigheden in India, China en Vietnam.

Het hoeft echter niet altijd negatief te zijn. Samen met Landelijke India Werkgroep en een ander natuursteenverdeler uit de UK (London Stone) werken wij stap voor stap aan het elimineren van kinderarbeid bij de productie van zandsteen plavuizen. De voorbije twee jaar slaagden we erin om 600 kinderen op school te krijgen, en dus uit het werk.

Meer info kunt u lezen op: www.nochildleftbehind.be

Lees het artikel '600 kinderen in India uit kinderarbeid gehaald' uit De Standaard (23 aug 2017)

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3