Afwerkingstypes van natuursteen

Antico

Antico tegels worden geschuurd en vervolgens in een bad vol keramiekkorrels gevibreerd. Hierdoor heeft de bevloering de indruk reeds jarenlang in gebruik te zijn.

Brossato

Brossato tegels worden geschuurd en vervolgens geborsteld, hierdoor heeft het oppervlak een antislip effect dat toch blootvoets te belopen is.

Diamantgezaagd

Diamantgezaagd de toestand van het oppervlak na het zagen van de tegels. Het zaag type bepaalt of er parallelle rillen of cirkelvormige slagen zichtbaar zijn.

Donkergeschuurd

Donkergeschuurd door het oppervlak te schuren met schuursteen en water wordt er een donkerder resultaat bekomen.

Gebouchardeerd

Gebouchardeerd tegels worden bewerkt met een gepunte hamer. De putjes die hierdoor op het oppervlak ontstaan, zorgen voor een ruw en antislip effect.

Gepolijst

Gepolijst oppervlak dat met een zeer fijne korrel geschuurd wordt tot het glanst als een spiegel

Geschuurd

Geschuurd om de zaagsporen weg te werken wordt het oppervlak geschuurd met water en zand of met een diamantkop. Hierdoor bekomt men een vlak resultaat.

Gevlamd

Gevlamd door het oppervlak te verhitten met een hete vlam ontstaat er een natuurlijk breukoppervlak. Ideaal voor terras en oprit.

Heritage

Heritage het schuren wordt halverwege het proces stopgezet en nadien wordt het oppervlak geborsteld. Hierdoor ontstaat een gebruikte look.

Natuurruw

Natuurruw bij bepaalde natuursteen soorten geeft het onbehandelde oppervlak een mooi resultaat.

Oude Frijnslag

Oude Frijnslag afwerking waarbij de tegels zo bewerkt worden dat er parallelle lijnen ontstaan.

Sablino

Sablino het oppervlak wordt gezandstraald en nadien geborsteld. Dit geeft een ruw en fijn gekorreld effect.

Satino

Satino wanneer gevlamde tegels nadien geborsteld worden, ontstaat er een halfruwe afwerking. Blootvoets te belopen en toch voldoende antislip.

Shotblasted

Shotblasted tegels worden onder hoge druk beschoten met fijne metalen bolletjes. Door nadien lichtjes te borstelen wordt er een licht geblutst oppervlak bekomen.

Verzoet

Verzoet het oppervlak wordt geschuurd tot er een matte glans ontstaat.

Sabbiatino

Sabbiatino een exclusieve bewerking waarbij het oppervlak mechanisch gezandstraald en daarna geborsteld wordt waardoor een 'leather touch' ontstaat.

Skintouch

Skintouch

Vieux Manoir

Vieux Manoir

Bouchardino

Bouchardino

Gekloven

Gekloven

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3