Afwerkingstypes van natuursteen

Antico - Antique

Antico - Antique

Originele, eigen inhouse afwerking die de natuursteen een verouderd effect verleent, alsof de tegel al jaren intensief werd gebruikt.

Brossato

Brossato

Door deze afwerking wordt de natuurruwe vorm van de natuursteen verzacht, en worden de intense kleuren van de steen beklemtoond. Prettig bij belopen of aanraken.

Diamantgezaagd

Diamantgezaagd - gezaagd

Pure, onbehandelde afwerking van de plaat of tegel zoals deze er uit ziet na het verzagen van de natuursteenblok. Het zaagtype bepaalt of er parallelle rillen of cirkelvormige slagen zichtbaar zijn. Voornamelijk gebruikt voor buitentoepassingen.

Donkergeschuurd

Donkergeschuurd

Het opschuren van het oppervlak biedt de natuursteen een diepe, donkere tint. Lichte kleurschakeringen schenken een warme, hedendaagse uitstraling aan de tegel.

Gebouchardeerd

Gebouchardeerd

Door het oppervlak te bewerken met een gepunte hamer, ontstaan onregelmatige oneffenheden in de structuur van de tegel. Eerder ruw aanvoelend, en met antislipeffect.

Gepolijst

Gepolijst 

Met stip de meest glanzende en gladde afwerking waardoor de kleuren, de adering en de fossielstructuren visueel het meest zichtbaar en intens zijn. Een spiegeleffect ontstaat bij donkere tinten.

Geschuurd

Geschuurd 

Door de natuursteen op te schuren verminderen de zaagsporen aanzienlijk. Een effen oppervlakte ontstaat. Geschikt voor buitentoepassingen.

Gevlamd

Gevlamd 

Door de temperatuurschok na het vlammen van de tegel ontstaat een natuurlijk breukoppervlak. Dit verleent de natuursteen een ruwe 'touch'. Ideaal voor buitengebruik door de antislipkwaliteit.

Heritage

Heritage 

Het proces van natuurlijke veroudering worden met deze bijzondere afwerking perfect betracht.

Natuurruw

Natuurruw

Bij bepaalde natuursteen soorten geeft het onbehandelde oppervlak een mooi resultaat.

Oude Frijnslag

Oude Frijnslag 

Gebaseerd op de alomgekende, pure ambachtsvorm. Vaak gebruikt voor plavuizen en gevelbekleding. Typisch aan deze afwerking zijn de parallelle lijnen op het oppervlak.

Sablino

Sablino 

Een combinatie van diverse bewerkingen verlenen de natuursteen een ruw en fijn gekorreld effect.

Satino

Satino 

Halfruwe afwerking waarbij het oppervlak ietswat grof en toch mat aanvoelt. Schenkt een eigen, unieke touch aan het oppervlak.

Sabbiatino

Sabbiatino 

Eigen afwerking die een bijzonder, aangenaam gevoel bij aanraking verschaft. Kleine oneffenheden in het oppervlak typeren deze afwerking. Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

Verzoet

Verzoet 

Het oppervlak van de natuursteen wordt geschuurd tot een matte, warme glans ontstaat. De korrelgrootte bij het schuren beinvloedt het beoogd resultaat. Geschikt voor tal van doeleinden binnenshuis.

Vieux Manoir

Vieux Manoir

Door de zijkanten en het oppervlak van de natuursteen te bewerken krijgt de natuursteen een authentieke, verouderde look. Uiterst geschikt voor het creëren van een bourgondische/landelijke stijl.

Bouchardino

Bouchardino

De natuursteen krijgt door deze afwerking een fijn gebouchardeerd oppervlak, met onregelmatige oneffenheden. Extra kleuraccenten en -schakeringen in de steen komen hierdoor aan het licht. Zacht bij aanraking en met antislipeffect.

Gekloven

Gekloven

Het robuuste, gekloven oppervlak van de tegel vertoont grote schilfers en dieptes in allerlei vormen en zijn onregelmatig verspreid. Ideaal geschikt voor bestrating, oprit en gevelbekleding.

Alligato

Alligato

Unieke bewerking waarbij het oppervlak de looks krijgt van een alligatorhuid.

Aquaflamed

Aquaflamed

Een vrij robuuste afwerking die de intense, natuurlijke kleur van de natuursteen accentueert.

Brosso Vecchio

Brosso Vecchio

Bijzonder, matte afwerking voor marmers met uniek 'leather touch' gevoel.

 

Flamewashed

Flamewashed

Deze afwerking geeft de tegels een verouderde look met een extra antislip eigenschap.

 

Gelido

Gelido

Eigen ontwikkelde oppervlaktebewerking waarbij de tegel zijn ruw kantje behoudt, maar waarbij het oppervlak relatief vlak is. Geschikt voor buitentoepassingen, met antislipkwaliteit.

Getrommeld

Getrommeld

De gekartele randen van de tegel onthullen het beoogde verouderde karakter van deze oppervlaktebewerking.

Gezandstraald

Gezandstraald

Door de natuursteen te zandstralen krijgt de plaat of tegel een ruw, fijn korrelige look&feel.

 

Sabantico

Sabantico

Een bonte mix van eigen afwerkingen. De tegel krijgt hierdoor een authentiek karakter met kleine oneffenheden in het het oppervlak. Voelt heel aangenaam aan bij aanraking.
Sensato

Sensato

Een mechanische behandeling schenkt de natuursteen een zachte structuur die aardig aanvoelt.

Stonewashed

Stonewashed

Een verouderde uitstraling met een eigen, hedendaagse touch. Exclusief voor de Kilkenny Limestone.

Vieux Castel

Vieux Castel

De gekartelde randen en de bijzonder oppervlaktebewerking verlenen de tegel een doorleefd effect, met een authentiek karakter.

Anzano

Anzano

Een iets ruwere afwerking - in vergelijking met een matte of gepolijste - die toch bijzonder aangenaam aanvoelt.

Letano

Letano

De natuurlijke kleur van de graniet wordt extra onderlijnd door deze orginele, matte afwerking. Een 'leather touch' gevoel ontstaat.

Linea

Linea

Fijne verticale lijntjes op het oppervlak kenmerken deze halfmatte, decoratieve afwerking.

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3