At Beltrami, we are working on a new brand style. It will reflect the incessant dedication we put in extracting, producing and distributing high quality natural stone and blended materials. And it will show that we are a proud member of Brachot, which is worldwide renowned for its innovation and durability. And just like our landscape & surface materials, our brand style will not only be a joy to look at, but also able to stand any test of time. It’s the flag under which we will keep delivering you unequalled value – today, tomorrow and forever.
Soon, we will have a new look. Click here.
B Stories

3.200 vierkante meter Indische zandsteen voor chocoladeparadijs

01 juni 2020

In Luxemburg opende eind 2019 Casa Ferrero. De Italiaanse zoetwarenfabrikant van onder meer Kinder, Nutella, TicTac en Ferrero Rocher bouwde een gloednieuw kantorencomplex voor haar 1.200 personeelsleden. Architecten Perry Weber & Associés ontwierpen een gebouw met 29.500 vierkante meter kantoorruimte waar welzijn, ontmoeting en creativiteit centraal staan. Een referentieproject voor de architectuur waar de Indische zandsteen de vloer siert, binnen en buiten.

Aandacht voor werk- en levenskwaliteit

Het nieuwe kantoorgebouw van Ferrero International straalt klasse uit en heeft aandacht voor de werk- en levenskwaliteit van de gebruikers. Vanop de gemeenschappelijke ondergrondse verdiepingen met parkeerplaatsen rijzen twee torens de hoogte in. Die worden verbonden door een atrium, overdekt met 800 vierkante meter glas. Deze Piazza "italiana" is een pronkstuk. Een stille knipoog naar la dolce vita. Een kruispunt en ontmoetingsplaats waar het hele bedrijf samenkomt en vertrekt naar één van de negen verdiepingen via panoramische liften.

Cassa Ferrero

Voor de vloerbekleding van het binnenplein hadden de architecten een heel specifieke visie. Ze creëerden een patroon van afwisselende trapeziums ingevuld met Indische zandsteen en afgeboord met cortenstaal. Het kleurenschema moest uniform zijn, zonder al te veel speling of variatie in tinten. Een complexe opdracht die ons op het lijf geschreven is. Beltrami leverde zo'n 3.200 vierkante meter aan Indische zandsteen die door het Luxemburgse Trigatti geplaatst werd op de piazza, de buitenbekleding en deels op de verdiepingen.

Uitdagend project

Bij de uitvoering kwam er best wat studiewerk aan te pas. Het gaat om grote hoeveelheden Kandla Ochre, Kandla Grey en Rajastan Yellow. Aan de Kandla Ochre werd een accent van Mandana Red toegevoegd om het onderscheid te maken met de Kandla Grey. In totaal gaat het om net geen 108.000 tegels waar per materiaalsoort haast geen kleurvariatie in op te merken is. Bovendien gebeurde de plaatsing aan de hand van verlijming waardoor de stenen gekalibreerd moesten worden. Een zeer ongewoon procedé voor plavuizen.

Casa Ferrero - piazza

Eerlijke zandsteen

De materialen komen uit het Indische Rajasthan, waar Beltrami zich hard inzet voor betere leef- en werkomstandigheden. Onder meer met het TruStone initiatief, ondertekend in 2019, waarin de Vlaamse en Nederlandse natuursteensector afspraken maken voor een meer duurzame en verantwoorde productie van Eerlijke Zandsteen uit India en China. Beltrami werkt al decennialang mee aan diverse projecten in de regio in functie van eerlijke handel.

Eerlijke zandsteen - Beltrami

In 2013 richtten we bijvoorbeeld het project No Child Left Behind op met als missie het leven ter plaatste te verbeteren en kinderarbeid te verminderen. We steunen specifieke ngo's die zich inzetten voor beter onderwijs en betere leefomstandigheden. Voor kinderen en moeders. Beltrami is een Brachot Family Member. We dragen dezelfde waarden hoog in het vaandel: een duurzaam en eerlijk karakter van onze materialen primeert.

cdf2a5d1e6df4d4d87517bf3da5513a3